Iako smo kalendarski u zimi, topli dani u drugoj polovici veljače i na početku ožujka s temperaturom od dvadesetak stupnjeva potvrđuju da je proljeće već tu. Nakon ekstremno hladne zime priroda se polako budi. Rascvjetali su bademi, rane sorte bresaka, višnje te jabuke.
Na tržnicama se već mogu naći kuke i šparoge, divlje trave za dalmatinsku "mišanciju“, ali i kupus, salata, špinat, blitva i poriluk. Topliji dani otopili su i cijene povrća, koje su u siječnju letjele u nebo. Podsjetimo, polarne hladnoće potpuno su uništile domaću poljoprivredu. Stradali su povrtnjaci, pa tako na hrvatskom tržištu gotovo i nije bilo povrća iz doline Neretve. Povećana potražnja uz nedostatak domaćeg povrća povlačila je veće cijene, pa je domaće povrće bilo dostupno samo onima dubljeg džepa....
StoryEditorOCM
Hrvatskahladnoća sve dotukla
Topli dani prepolovili cijene povrća: salata i mrkva su upola jeftinije nego u siječnju, ali i dalje je sve skuplje nego što je uobičajeno
7. ožujka 2017. - 20:05
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?