Novosti Hrvatska

ružan izgred

Organizator Exita napadnut u Zagrebu zbog srpskih tablica pred suprugom i dvoje male djece: 'Ako se vratite, ubit ćemo i vas i djecu'

ružan izgred

Osnivač i direktor festivala Exit, Dušan Kovačević, u Zagrebu se u četvrtak navečer našao na meti nekolicine nasilnika, javlja Index.hr. Kovačević je iz Novoga Sada došao predstaviti Star Festival, Exitov festival koji će se održati u Umagu, a nakon konferencije za medije, dok je u društvu svije supruge i njihovo dvoj male djece spremao prtljagu u vozilo, dogodio se ružan izgred.

"Prišla nam je grupa od neka tri, četiri starija čovjeka od 40-ak godina, vidno alkoholizirani i počeli psovati  "majku četničku" te govorili "kako nas nije sramota dolaziti u Zagreb". Prišli su nam na nekih pola metra i tražili reakciju i neki fizički sukob. Držao sam bebu u rukama u tom trenutku. Žena i ja smo se samo pogledali, šutjeli smo i čekali da se izdivljaju. Što ćemo, tu su nam bila mala djeca. Pričekali smo da se izdivljaju, to je trajalo onako, neko vrijeme i onda su otišli uz poruku da, ako se vratimo, će srediti i nas i djecu", rekao je Kovačević za Index.

Naglasio je da ima jako puno prijatelja u Zagrebu i kako ovaj incident nema veze s normalnim ljudima u Hrvatskoj, ali je dodao da je izgred bio izuzetno neugodan.

"Doslovno se osjećalo da bi posljedice bile puno teže da sam im uputio ijedan pogled ili da sam im nešto rekao", ispričao je Kovačević za Index.hr.

Naslovnica Hrvatska