Novosti Hrvatska

sjajni domaćini

Veliko priznanje gostiju: hrvatski apartmani su među najljepšima na svijetu; Pogledajte tri smještaja u Dalmaciji za čistu desetku!

sjajni domaćini
Apartmani Delišen, Split
Apartman Venus, Stobreč
Vila Lilla, Baška Voda

U konkurenciji od čak 205 zemalja svijeta, među pet zemalja čije smještajne objekte su svojim ocjenama najviše nagradili gosti portala booking.com, našla se i Hrvatska.

Nagrada "Guest Review 2016" temelji se na više od 110 milijuna ocjena korisnika više od 355 tisuća turističkih objekata u 205 zemalja. Ocjene putnika donijele su najviše nagrada Italiji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Austriji, Grčkoj i Hrvatskoj koja je dobila najviše ocjene od 12.219 putnika.

Najviše nagrada dobili su apartmani, kuće za odmor i vile koji čine više od 70 posto smještaja koji su primili ovu nagradu, kažu iz booking.com.

U Hrvatskoj je 12.219 objekata svih vrsta dobilo nagradu s prosječnom ocjenom gostiju od 8.9. Čak 31 objekt u Hrvatskoj gosti su ocijenili sa najviših 10 bodova.

- Više od 110 milijuna ocjena koje su gosti ostavili na platformi booking.com pomogle su putnicima pronaći smještaj te smo našim partnerima koji iznajmljuju smještaj dali uvid u to što putnici žele, očekuju i cijene kada odlaze na putovanja i što bi se moglo poboljšati.

Dodjelom nagrade “Guest review 2016” želimo čestitati, zahvaliti i odati počast uloženom trudu i posvećenosti naših partnera u kreiranju savršenih iskustava našim putnicima - izjavio je Remco van Zanten, globalni direktor za odnose s partnerima pri booking.com-u.

Prema istraživanju tog portala, top 10 zahtjeva putnika prilikom rezervacije smještaja su udoban krevet (80 posto), veličanstven pogled (60 posto), besplatan Wi-Fi (52 posto), prostrane kupaonice (39 posto), mekani jastuci (35 posto), usluga dostave u sobu (28 posto), vodopadni tuš (25 posto), piće dobrodošlice (21 posto), dovoljno velik ormar i vješalice za kapute (17 posto), rasvjeta (13 posto).

Hrvati s najvišom ocjenom 10

Apartments Villa Lilla - Baška Voda, Villa Ratac - Slano , Premium Class Apartments- Zagreb, Casa39 Apartments- Rovinj, Apartment Dee Dee- Dubrovnik, Apartments Oliva- Brist, Holiday Home Međimurski Ceker - Sveti Martin na Muri, Venus Apartment- Stobreč, Apartment Delišan - Split, Kampanel - Turanj.

Naslovnica Hrvatska