Novosti Hrvatska

poslali ga doma

Ovaj put je stvarno pretjerao: desničarski voditelj sa Z1 dobio otkaz

poslali ga doma

Urednik i voditelj televizije Z1 Marko Jurič, koji je vodio emisiju Markov trg, od danas više ne radi za tu medijsku kuću, nakon što je pozvao građane da u svakoj prilici pozdravljaju s pozdravom 'Za dom spremni'.

- U svakoj prilici pozdravite 'Za dom spremni', pa da vidimo hoće li u Hrvatskoj porasti mržnja. Ako vas netko zaustavi i prigovori zbog tog pozdrava, recite da sudjelujete u društvenom eksperimentu, rekao je Jurič u svojoj emisiji, ponukan saborskom raspravom o pozdravu na spomen-ploči HOS-a u Jasenovcu, piše Jutarnji list.

Juriču je bila sporna izjava Milorada Pupovca da taj pozdrav izaziva mržnju.

- Po istoj bi logici mogli tvrditi i da Pupovac sa svojim istupima kod ljudi potiče netoleranciju i širi etničku, vjersku i političku mržnju, rekao je Jurič.

Televizija Z1 danas se zbog njegovog ponašanja ispričala i naglasila kako je s njim prekinuta suradnja.

- Z1 televizija se duboko ispričava i odlučno ograđuje od sadržaja emisije Markov trg emitirane uživo u vanjskoj produkciji 20.12.2016. godine. Z1 televizija s gnušanjem odbija sudjelovati u bilo kakvom istraživanju na način koji je objavio i najavio urednik i voditelj Marko Jurič, koji je odgovoran za neprihvatljivi sadržaj emisije, na kojeg Z1 televizija, nažalost, nije mogla utjecati, stoji u priopćenju.

- Z1 televizija ne dijeli mišljenje i stavove Marka Juriča, s kojim je prekinuta svaka daljnja suradnja. Emisija Markov trg se više neće emitirati na programu Z1 televizije.

Podsjetimo, zbog druge sporne izjave Marka Juriča, također u emisiji Markov trg, Vijeće za elektroničke medije ukinulo je koncesiju televiziji Z1 na tri dana zbog govora mržnje, nakon čega je održan veliki prosvjed podrške prilikom kojeg je voditelj Velimir Bujanec tadašnjoj predsjednici Vijeća uručio četničke kape koje su mu navodno dale silovane žene.

Naslovnica Hrvatska