Novosti Hrvatska

Red ljubavi, red politike

Pernarovi biseri o Sabini i Kolindi: saborski zastupnik ne prestaje zabavljati i(li) šokirati javnost svojim izjavama

Red ljubavi, red politike

Saborski zastupnik Ivan Pernar nastavlja zabavljati javnost svojim izjavama. Na Facebooku se tako požalio kako mu kolegica Sabina Glasovac iz SDP-a, prema kojoj ima određene simpatije, ne uzvraća istom mjerom. Teško mu je, naime, pala činjenica da će i ona glasati za skidanje njegova imuniteta u četvrtak.

"Rekla je da mora, da je takva praksa. Na to sam joj rekao da ju volim (kao čovjeka), da ju gledam kao prijatelja i pitao ju: 'Je li odnos (uzajamne simpatije) koji mi imamo vrijedan toga da ga prekinemo zato jer ćeš ti glasati za to da mi skinu imunitet?

Ona je na to rekla: 'Ali tako je sa svakim', na to sam joj rekao: 'Ali Sabina, ja nisam bilo tko, ja tebe volim, kako mi to možeš napraviti'.

Ona je na to rekla: 'Bit ću suzdržana', na to sam joj rekao da ja spram nje nisam suzdržan i da se njoj događa ono što i meni da ne bi mogao biti suzdržan. Pokazao bi joj ljubav i zaštitnički stao spram nje. Ona mi je rekla da joj je žao, da ne može biti protiv", napisao je Pernar na Facebooku.

Zašto mladi odlaze iz Hrvatske?

A evo što je rekao za bosanskohercegovački portal Vijesti.ba.

"U Sarajevu se osjećam više dobrodošao nego u nekim dijelovima vlastite zemlje, što će reći da su priče hrvatske predsjednice o tome da tamo vlada neki strah i da postoji nekakva prijetnja obične besmislice, koje su posljedice toga što predsjednica nikad nije živjela u Sarajevu..."

"Nije ona narušila ugled Bosne i Hercegovine, ona narušava svoj vlastiti ugled, a vi, ako cijenite sebe, vas te njene izjave neće pogoditi..."

"Uzmite fenomen masovnog iseljavanja koji pogađa i Hrvatsku i BiH. Što se čini po tome pitanju? Ništa! Umjesto da se razgovara o iseljavanju mladih, razgovara se o radikalnom islamu..."

"Ako mladi Hrvati odlaze iz BiH zato što nema trećeg entiteta, zašto onda odlaze Hrvati iz Hrvatske, gdje Hrvati imaju svoju državu?!"

Kandidirat ću se za gradonačelnika Zagreba

"Samo je pitanje vremena kada će me baciti u zatvor. Kada u Rusiji nekom zastupniku prijete dvije godine zatvora zato što je crtao grafite i da mu se zbog toga skida imunitet, svi kažu da je to montirani proces. Međutim, kada se u Hrvatskoj to radi – onda je to pravna država..."

"Da, točno je, kandidirat ću se za gradonačelnika Zagreba."

Vijesti.ba: "Kako gledate na postavljanje ploče u Jasenovcu s natpisom 'Za dom spremni'?"

"Jasenovac je mjesto na kojem ta ploča ne bi trebala stajati jer pod parolom 'Za dom spremni' u logoru su ubijani ljudi. Taj pozdrav je zluopotrijebljen 1941. upravo u Jasenovcu. To vam je kao kada imate neki tradicionalni srpski pozdrav, a da su uz taj pozdrav ubijali ljude u Srebrenici. Naravno, nije isto kada se obitelj izbacuje na ulicu i netko kaže 'Za dom spremni' ili kada se to govori na skupu nekih desničara koji mrze Srbe. On može imati dvojako značenje, ovisno o tome tko ga i u kojem kontekstu izgovara..." 

Naslovnica Hrvatska