Novosti Hrvatska

internet demokracija

Peticija za opoziv Željka Glasnovića: skupili dva puta više potpisa nego on glasova na izborima

internet demokracija

Na stranici CitizenGO pojavila se internetska peticija kojom se traži opoziv budućeg saborskog zastupnika Željka Glasnovića. Razlog je, naravno, Glasnovićev istup otprije nekoliko dana kada je objavom na Facebooku napao studente Filozofskog fakulteta.

"Kao izabrani zastupnik za budući saziv Hrvatskog Sabora, g. Željko Glasnović grubo je prkršio mnoge pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske od kojih je najvažniji Ustav RH. Naime, g. Glasnović je u svojim istupima na društvenim mrežama iznio teške kvalifikacija na račun studenata Filozofskog fakulteta sve do poziva da se stvari prema studentima rješavaju silom, 'pendrekom i suzavcem'", piše autor peticije.

Dodaje i kako "takav čovjek ne zaslužuje biti u najvišem zakonodavnom tijelu RH" te da svojim djelovanjem "direktno štetiti ugledu Hrvatske kako u zemlji tako i u svijetu".

Peticiju je u trenutku pisanja ovog teksta potpisalo više od 10.000 ljudi, što je gotovo dvostruko više od 5211 glasova koliko je Glasnović dobio na izborima u XI. izbornoj jedinici, pišu Vijesti.hr.


 
 

Naslovnica Hrvatska