Novosti Hrvatska

Na Thompsonovom koncertu u Pazinu povici "Ubij Srbina", "Ubij Kajina", "Za dom spremni"...

"Ubij Srbina", "Ubij Kajina", "Kajine pederu", "Za dom spremni“, "Jure i Boban", samo su neke od parola koje uzvikivala razdragana masa od oko 2000 posjetitelja u Boćarskom domu u Pazinu prije početka Thompsonovog koncerta.

Subotnji, prvi od tri koncerta koje će ovaj pjevač održati u Pazinu počeo je pjesmom "Bilo jednom u Hrvatskoj“, što je bilo popraćeno zabodenim mačem na pozornici, čime inače Marko Perković Thompson započinje svoje koncerte.

To su nam potvrdile kolege koje su prema odluci Thompsonovog menadžera Zdravka Barišića mogli pratiti koncert. Ulaz nije bio dozvoljen ekipama Jutarnjeg lista, Slobodne Dalmacije, HTV-a i Nove TV, uz obrazloženje kako su neobjektivno i neistinito izvještavali o dosadašnjim Thompsonovim koncertima.

Thompson je obraćajući se publici kazao kako mu je iznimno drago što je u Istri, dometnuvši kako je u tom slučaju pravda pobijedila. Nakon toga počelo je skandiranje "Ovo je Hrvatska!“ Na to je Thompson dodao kako bi mnogi željeli da Istra nije dio Lijepe naše.

Jake policijske i redarstvene snage osiguravale su ulaz u Boćarski dom, temeljito pregledavajući svakog posjetitelja.

Silvana Fable i Branka Žužić/EPEHA
arhiv cropix 

Bez ustaškog znakovlja

"Prije i za vrijeme održavanja koncerta nije došlo do narušavanja javnog reda i mira te nije bilo potrebe za bilo kakvim policijskim postupanjem", kazala je glasnogovornica PU istarske Nataša Rogić.

Među publikom nije primijećeno ustaško znakovlje.

U osiguranju koncerta bila su angažirana 32 redara dok je unutrašnjost Boćarskog doma bila pod video nadzorom.

Duž prometnica prema Pazinu bile su primjetne pojačane policijske ophodnje dok se u bližoj okolici Pazina i na samom mjestu događaja pojačano pregledavale osobe i vozila, dok su promet oko Boćarskog doma regulirali policajci.

(h)

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 13FirstPrevious[1]2345678910Last