Novosti Hrvatska

Boljkovac osniva društvo "Josip Broz Tito" u Karlovcu

Grad Karlovac uskoro bi trebao dobiti Društvo Josip Broz Tito, odlučio je Savez udruga antifašista Karlovačke županije na prijedlog Josipa Boljkovca, istaknutog antifašista, nekadašnjeg gradonačelnika Karlovca i prvog ministra unutarnjih poslova u samostalnoj Hrvatskoj.

- Društvo Josip Broz Tito imat će zadatak gajiti uspomenu na Tita i njegova djela. Društvo bi bilo zaduženo za poštivanje tog čovjeka koji je cijeli svoj život radio za narod i radnički pokret. U Društvo treba privući mlade, a nakon toga treba razmišljati tko će biti predsjednik i tajnik. Problem je možda privlačenje mladih ljudi, jer je antifašizam omražen, ali ne u narodu već kod pojedinaca - rekao je predsjednik Saveza udruga antifašista Karlovačke županije Martin Jendrašic.

Iako će ga osnovati karlovački Savez antifašista, jedan od ključnih zadataka Društva Josip Broz Tito biti će privlačenje “mladih snaga” koji su do sad rijetko bili uključeni u rad samog Saveza.

Josip Boljkovac kazao je kako je sramotna činjenica da Karlovac, u kojem djeluje “jedna od najboljih antifašističkih organizacija u Hrvatskoj” još nema Društvo u spomen na nekadašnjeg predsjednika SFRJ upozorivši da je “antifašizam temelj bez kojeg ne bi bilo današnje hrvatske države”.

- Da nije bilo jedinstva hrvatskog i srpskog naroda i Komunističke partije ne bi imali Hrvatsku kakvu danas imamo - rekao je Josip Boljkovac.

Vedran Višnjić / EPEHA

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last