Novosti Hrvatska

KONTEJNERi PREPUNI ŠKOVACA

Građani se pet dana guše u smeću; Čistoća: Koliko plaćaju, toliko dobiju!

KONTEJNERi PREPUNI ŠKOVACA

Dio stanovnika nebodera u Šibenskoj ulici na Kmanu požalio nam se na neredoviti rad "Čistoće" čiji djelatnici, kako su ustvrdili čitatalji, već danima nisu odvezli nagomilano smeće ispred njihovih zgrada.

Prisnažujući svoje navode fotografijama prepunih kontejnera na sjevernom rubu kvarta, uz Ulicu Domovinskog rata, naša sugrađanka Maja Kragić kazala je kako im komunalci ne pružaju toliko kvalitetnu uslugu u odnosu na cijenu odvoza smeća koju plaćaju.

- Škovace su zadnji put odnijeli u srijedu, pa potom tek jučer. Zgrade su velike, kontejneri se napune za jedan dan, pa možete samo zamisliti kolike se količine stvore u pet dana. Sve je razbacano po tlu, nemamo gdje odlagati smeće, a na cijeli ovaj dio ulice imamo samo četiri spremnika. "Čistoći" plaćamo svakodnevne usluge, a oni dođu samo tri puta tjedno, što je premalo budući da su zgrade na frekventnome mjestu - istaknula je naša čitateljica.
Kako bismo čuli i drugu stranu medalje, nazvali smo Ljubicu Vrdoljak, direktoricu Operativne službe u gradskoj tvrtki, koja je negirala stanje koje su opisali stanari kmanskih nebodera.

- Stanovnici Šibenske ulice plaćaju uslugu čišćenja tri puta tjedno, a ne svaki dan, i to je redovni ritam. Naše službe su redovite i ako kasnimo, to bude maksimalno petnaest minuta, a građani već tada reagiraju. Koliko plate, toliko i dobiju, a svakodnevne usluge jedino plaćaju kućanstva i ostali subjekti u centru grada i tamo smo smo dužni doći svaki dan. U ostale dijelove grada dolazimo tri puta tjedno - poručila je Vrdoljak.

Naslovnica Hrvatska