Novosti Hrvatska

hdz-ovci na nogama

Milinović: Na čelu stranke trebamo istinskog domoljuba i HDZ-ovca; Karamarku ne dugujem ništa

hdz-ovci na nogama

Darko Milinović, član Predsjedništva HDZ-a izjavio je u utorak kako "deset tisuća članova HDZ-a ličko senjske županije želi imati na čelu HDZ-a istinskoga domoljuba, istinskoga HDZ-ovca, čovjeka koji iza sebe ima mentalitet pobjednika, čovjeka koji zna kako stranka treba funkcionirati u ovo vrijeme, čovjeka koji je prihvatljiv općoj javnosti i čovjeka koji će znati povesti HDZ u iduće pobjede", budući da, smatara, HDZ kao stranka nema pravo na pogrešku. 

Govoreći novinarima kakav treba biti novi predsjednik stranke, a vezano uz ostavku Tomislava Karamarka na dužnost predsjednika HDZ-a, Milinović je rekao kako on, koji zastupa deset tisuća članova HDZ-a ličko senjske županije, na čelu stranke žele osobu sa spomenutim karakteristikama.

"Želim još jednom napomenuti da ne smijemo podleći pritisku medija koji žele eventualno promovirati nekoga od nas za čelnoga čovjeka HDZ-a, HDZ-ovci će odlučiti tko će biti ta osoba, a deset tisuća članova HDZ-a ličko senjske županije su pripravni, na nogama su i izabrat će najboljeg kandidata", izjavio je Milinović.

Također, novinare koji su pokušali da kaže ime osobe koja bi mogla biti novi predsjednik stranke, Milinović je uputio "da oni odluče tko je ta osoba koja među članovima HDZ-a ima sve karakteristike koje je naveo kao potrebne za osobu koja bi trebala voditi stranku".

Za stranačkog europarlamentarca Andreja Plankovića smatra kako ima neke od karakteristika koje je nabrojao. Milinović je uvjeren kako "HDZ nema pravo na pogrešku, te kako kandidat za stranačkog predsjednika mora imati karakteristike istinskog HDZ-ovca i istinskog domoljuba".

 Za deset tisuća članova ličko senjske županije koje on zastupa, Milinović je naveo kako oni neće biti oni koji će remetiti situaciju u stranci, već će biti "faktor koji okuplja".

Ustvrdio je i kako bivšem predsjedniku stranke Karamarku ne duguje ništa, te je objasnio kako je do njegove ostavke bio uz njega jer je samo "bio uz institut predsjednika stranke", odnosno "čuvao je dignitet institucije predsjednika stranke".

Rekao je i kako to ne znači da će se on nužno kandidirati za novoga predsjednika stranke, a smatra i kako "ima puno ljudi koji zadovoljavaju karakteristike" koje je naveo kao potrebne za novoga šefa HDZ-a.              

 

Naslovnica Hrvatska