Novosti Hrvatska

zaprijetila huliganima

Kolinda Grabar Kitarović: Orjunaši, odgovarat ćete za prekid i za svastiku

zaprijetila huliganima

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u petak navečer hrvatskim nogometnim reprezentativcima i navijačima poručila je - "Bravo, Vatreni! Bravo, hrvatski navijači!",  a huliganima i 'mrziteljima' Hrvatske, koji su izazvali nered i prekid utakmice Hrvatska - Češka na EURU 2016. u Saint-Etienneu - da će odgovarati.

"Bravo, Vatreni! Bravo, hrvatski navijači! A vama neprijateljima Hrvatske, mrziteljima svoje reprezentacije i države (tzv. orjunašima) poručujem: odgovarat ćete i za ovo i za svastiku! Sram vas bilo!", objavila je hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović na svome Facebooku.

Na večerašnjoj utakmici EURA 2016. između Hrvatske i Češke u 86. minuti utakmice, pri vodstvu Hrvatske od 2:1,  uporabom pirotehnike, huligani s dijela tribine na kojoj su bili smješteni hrvatski navijači, pokušali su isprovocirati prekid utakmice.

Nakon što je na teren palo nekoliko baklji i topovski udar koji je eksplodirao u blizini jednog od vatrogasaca, uslijedila je i tučnjava na tribinama. Prekid je bio privremen, a nakon pet minuta utakmica  je nastavljena.

Naslovnica Hrvatska