Novosti Hrvatska

skup mladeži hsls-a

Darinko Kosor u Splitu: Najlošija opcija bili bi novi izbori

skup mladeži hsls-a

Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a nakon višetjedne šutnje obraćanje medijima na 13. izbornoj skupštini mladih liberala u subotu u Splitu, započeo je isprikom.

- Ispričavam se cjelokupnoj hrvatskoj javnosti i hrvatskim građanima za sve što se događa posljednjih mjesec dana, bez obzira što se ne osjećamo krivima. HSLS nema svog člana Vlade, ali smo dio vladajuće koalicije. Dobro je da će do petka doći do raspleta, kakav god on bio, da se konačno završi ova agonija. Po meni sve tri opcije imaju jednaku šansu - da ova Vlada s gospodinom Oreškovićem preživi, da se izglasa nova Vlada s gospodinom Marićem koji je kvalitetan kandidat, ali je pitanje je li može dobiti dovoljno ruku, a ako to ne uspijemo, da idemo na nove izbore - kazao je šef liberala.

Na pitanje kojoj je on od ovih opcija najskloniji, Kosor je najavio kako će se odluka donijeti na sjednici Predsjedništva stranke u srijedu, no dao je naslutiti da su novi izbori najnjepovoljnija opcija.

- Zalažemo se da Vlada nastavi s radom jer ćemo u slučaju izbora novu dobiti tek u desetom mjesecu, jedva ćemo stići napraviti proračun, a moramo povući preko osam milijardi eura iz EU fondova - veli Kosor.

Promjenu stava od strane HDZ-a po pitanju premijera Oreškovića, nije htio komentiratii kazavši kako je to njihova unutrašnja stvar.

Inače, za novog predsjednika mladih liberala izabran je Goran Romek iz Bjelovara, koji će, kako nam je kazao, posebno poraditi na animaciji novih članova ove stranke. 

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last