Novosti Hrvatska

crobarometar

Predsjednica počela gubiti potporu birača

crobarometar

Predsjednica Republike prema istraživanju DNEVNIKA NOVE TV koje provodi IPSOS počela je opet gubiti potporu birača za svoj rad.

U ovom trenutku njezin rad odobrava 45 posto ispitanika, a ne odobrava njih 47 posto. No još prije mjesec dana rad predsjednice odobravalo je 56 posto ispitanika, a nije odobravalo njih 39 posto. Očekivano pada i broj neodlučnih kojih je osam posto.

Predsjednica i dalje ima najbolji dojam među biračima, točnije o njoj pozitivno misli 57 posto birača, ali i ta potpora se topi. Slijedi premijer Orešković koji pozitivan dojam ima kod 55 posto birača, no i on lagano gubi potporu. 

Božo Petrov je s 48 posto pozitivnog dojma više manje ostao tamo gdje je bio u travnju. A i s 37 posto pozitivnog dojma Zoran Milanović se nije pomaknuo ni prema gore ni prema dolje u odnosu na travanj. Tomislav Karamarko među biračima ima 21 posto pozitivnog dojma.

Školskim ocjenama Ured predsjednice ima 2,86 ili trojku, Vlada školskim rječnikom ima ocjenu 2,17, a Hrvatski sabor 1,91.

Istraživanje je provela agencija IPSOS između 1. i 21. svibnja, a podaci se prikupljaju na uzorku od 962. punoljetnih građana iz cijele Hrvatske.

Ispitivanje je obavljano tijekom afere konzultantica, odluke vlade o prodaji državne imovine, ali i odustajanja od poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Također se u to vrijeme dramatičnom poslanicom obratila predsjednica Republike, a SDP je, primjerice raspustio splitski ogranak stranke. U saboru, pak, tri petka nije bilo kvoruma.

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 8FirstPrevious[1]2345678Last