Novosti Hrvatska

crobarometar

Premijer i predsjednica najpopularniji, slijede Sinčić i Bandić

crobarometar

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović nakon nekoliko mjeseci u kojima je gubila potporu za svoj rad, sada zaustavlja taj trend. Donosi to Crobarometar kojega objavljuje Dnevnik Nove TV.

U travnju njezin rad podupire 56 posto birača, što je četiri posto više nego mjesec ranije.

U travnju raste i broj birača koji ne podupiru rad predsjednice, taj broj raste od siječnja i sada je na 39 posto. Zato pada broj neodlučnih birača i trenutno ih je 5 posto.

Predsjednicu i njezin rad podupire 91 posto birača HDZ-a, dviej trećine birača MOST-a, a potporu uživa i od 24 posto birača SDP-a.

I MILANOVIĆ I KARAMARKO U TRAVNJU POPRAVILI IMIDŽ KOD BIRAČA

Najveći broj građana ima pozitivan dojam o predsjednici, točnije njih 63 posto. Odmah iza nje je premijer Tihomir Orešković, o kojem pozitivan dojam ima 60 posto građana.

O Boži Petrovu u ovom trenutku pozitivan dojam ima 46 % građana, a svoj su dojam za nijansu popravili i Zoran Milanović i Tomislav Karamarko.

O Milanoviću u travnju pozitivan dojam ima 35 posto građana ili četiri posto više nego mjesec prije, a o Karamarku njih 27 posto ima pozitivan dojam ili pet posto više nego mjesec prije.

No, treće i četvrto mjesto po popularnosti drže Ivan Vilibor Sinčić (njih 56 posto ima pozitivno mišljenje o njemu) te Milan Bandić (54 posto).

TRI INSTITUCIJE BEZ PROMJENE

Ured predsjednice i dalje je na istoj ocjeni: birači su im dali ocjenu 3,10. Vlada ima 2,43, a Sabor ocjenu 2,12.

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last