Novosti Hrvatska

crobarometar

Najpopularniji su predsjednica i premijer, a treći je - Sinčić!

crobarometar
Podaci najnovijeg Crobarometara za veljaču 2016., istraživanja koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija Ipsos, otkrivaju dojam građana o političarima u zemlji, dojam kako radi Predsjednica te koji su problemi u državi

Podaci najnovijeg Crobarometara za veljaču 2016., istraživanja koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija Ipsos, otkrivaju dojam građana o političarima u zemlji, dojam kako radi Predsjednica te koji su problemi u državi.

O predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, 65% građana ima pozitivan dojam, dok je negativan utisak o Predsjednici zabilježen kod 30% građana.

Za premijera Tihomira Oreškovića 59% građana ima pozitivan dojam, a 27% njih negativan, za razliku od bivšeg premijera Zorana Milanovića o kojem 59% građana ima negativan dojam, odnosno 35% građana pozitivan dojam.

O Ivanu Sinčiću iz Živog zida, 50% građana ima pozitivan dojam, a 38% negativan dojam, dok o Milanu Bandiću 47% njih ima pozitivan dojam odnosno 45% negativan dojam.

Utisak za potpredsjednika Vlade RH Božu Petrova, je kod 46% građana pozitivan, a negativan kod 42% građana. Za prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, 25% građana ima pozitivan dojam, a čak 70% negativan dojam. O Predsjedniku Sabora, Željku Reineru, 40% građana ima pozitivan dojam, dok 42% ima negativan dojam.

Pozitivan dojam od 36% zabilježen je kod Vesne Pusić, a negativan dojam građana za nju je 56%. O Stipi Petrini, 29% građana ima pozitivan dojam, a 41% negativan dojam, dok o Dragi Prgometu 26% građana misli pozitivno, kao i o Radimiru Čačiću, Nansi Tireli, a o Silvanu Hrelji 25%.

O Prgometu pak 51% građana ima negativan dojam, a o Čačiću 64% njih dok je za Nansi Tireli taj postotak 31%, a za Silvana Hrelju negativan dojam ima 40% građana. O Darinku Kosoru, pozitivno misli 23% građana te negativno 51% građana, a o Borisu Miletiću pak pozitivno misli 20% građana, a negativno njih 28%.

Sljedeći je Branko Hrg sa 17% pozitivnog dojma odnosno 41% negativnog, zatim Ivan Tepeš o kojem 14% građana ima pozitivan dojam, a 43% njih negativan dojam. Za Dragana Vulina 12% građana ima pozitivan dojam, a 32% negativan, dok za Milivoja Špiku njih 9% misli pozitivno odnosno 29% negativno.

O Ladislavu Ilčiću 8% građana ima pozitivan dojam, 31% negativan, dok o Vojislavu Stanimiroviću pozitivno misli 7% građana, a negativno 55%.
Podrška radu predsjednice

U ovom trenutku rad predsjednice odobrava 57% građana, dok odluke i poteze Predsjednice ne odobrava 36% građana, a njih 7,1% ne zna odgovor na ovo pitanje.

O problemima u zemlji

Najveći problemi u državi kojima bi se trebala pozabaviti Vlada RH, za građane su nezaposlenost (91%), gospodarsko ekonomska situacija (66%) i siromaštvo (43%). Slijede korupcija i kriminal na visokoj razini (39%), nezadovoljavajući životni standard (36%), vanjski dug i prezaduženost zemlje (32%) te loši političari i loša vlast (29%).

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 5FirstPrevious[1]2345Last