Novosti Hrvatska

most protiv

Grmoja: Objavu registra izdajnika apsolutno ne podržavamo. Ne želimo lov na vještice

most protiv
Most ne želi formiranje registra izdajnika, što je najavio ministar branitelja, Mijo Crnoja a podržao i prvi potpredsjednik Vlade, Tomislav Karamarko.

- Objavu registra izdajnika apsolutno ne podržavamo i pitanje je tko bi se sve mogao naći na tom popisu. Ne želimo lov na vještice, to nam nije potrebno jer Hrvatska ima puno više gospodarskih problema kojima se treba baviti, kazao je Grmoja naglašavajući da su i HDZ i SDP u nekakvoj kampanji za unutarstranačke izbore. Retorika je jako žestoka i mi je ne podržavamo jer se moramo baviti ozbiljnijim stvarima, dodao je.

Isto tako tvrdnja ministra kulture Hasanbegovića da antifašizam nije temelj hrvatskog Ustava neprihvatljiva je za Most, rekao je Grmoja. Mislim da bi ministar kulture trebao sam pojasniti što je mislio pod takvom izjavom.

– Ako je mislio na osudu komunističkog režima koji je bio jednopartijski autoritaran onda se sa time možemo složiti ali definitivno antifašizam je jedan od temelja Europe i zapadne demokracije i mi na tome inzistiramo, rekao je Grmoja.

Je li Vijeće za suradnju koje će činiti sedam Mostovaca i sedam HDZ-ovaca svojevrsna Vlada u sjeni pored sabora i aktualne Vlade, koje će sve važnije odluke donositi prije ovih državnih tijela-bilo je jedno od pitanja upućeno još uvijek aktualnom glasnogovorniku Mosta. Grmoja je pojasnio da se dvije opcije Most i Domoljubna koalicija koje su sklopile ugovor o reformskoj suradnji na ovakav način dogovaraju o bitnim političkim potezima.

- Odluke u vijeću za suradnju donositi će se konsenzusom isto kao što su se ministri dogovarali konsenzusom prilikom formiranja Vlade, kazao je Grmoja, koji ne očekuje da će trojac Lovrinović-Mišić-Martinović napustiti Most i formirati svoj klub zastupnika u Saboru.

- Većina u Saboru nije upitna. To nije jaka stabilna većina a možda je to i dobro za Hrvatsku jer do sada je bilo jakih većina pa su zastupnici dizali ruke bez razmišljanja o čemu glasuju, pojasnio je Grmoja, koji nije želio komentirati izjave Tomislava Karamarka da je Domoljubna koalicija pokradena na parlamentarnim izborima za pet šest mandata.

– Ako netko ima nekakve sumnje u nepravilnosti prilikom provođenja izbora neka to prijavi nadležnim institucijama i neka se to ispita - kazao je Grmoja.

Stanislav Soldo
foto: denis jerković / eph
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last