Novosti Hrvatska

Okreće se privatnom biznisu

Kotromanović: Napuštam politiku i idem raditi u Washington

Okreće se privatnom biznisu

Ante Kotromanović odlazi iz politike. I Hrvatske. Ministar obrane u Vladi Zorana Milanovića na odlasku i nositelj liste Hrvatska raste u 10. izbornoj jedinici, u kojoj je osvojio novi saborski mandat, junak Domovinskog rata, ratni zapovjednik, suborac i prijatelj generala Ante Gotovine, odlučio je okrenuti novu stranicu u životu.

- Poslije svega donio sam definitivnu odluku: odlazim iz politike i jedno vrijeme iz Hrvatske. Najprije ću na mali odmor u Irak ili Mali. Poslije toga odlazim na rad u Ameriku, izvan politike - kaže nam Kotromanović.

- Idete na odmor u Irak ili Mali!?

- Što se čudite? Zar je kod nas puno bolje? U tim zemljama možete nastradati fizički, a ovo što se u kontinuitetu događa kod nas, što se pretvorilo u stanje, prerasta u duhovno stradavanje. Što je gore? - odgovara.

Hoće li Kotromanović doista na odmor u Irak ili Mali ostaje vidjeti. Ono što nam je još uvijek ministar u tehničkoj Vladi i izabrani saborski zastupnik izrijekom potvrdio jest da se okreće privatnom biznisu.

- Nedavno sam privatno boravio u Americi i dogovorio angažman. Neovisno o poslijeizbornom raspletu kod nas, kojega u to vrijeme nisam mogao znati, rekao sam sebi dosta je bilo politike. To je krvav posao od kojega ljudi koji ga pošteno obavljaju loše žive. Ja vjerujem da sam ga odradio pošteno i uspješno. Nisam se štedio. Ocijenio sam kako je vrijeme posvetiti se obitelji, ponešto zaraditi da im mogu priuštiti normalne uvjete za život. Idem u Washington. Radit ću za jedan odvjetnički ured čijim su vlasnicima poznate moje sposobnosti i znanje - kazao nam je Kotromanović.

Neovisno hoće li se formirati nova Vlada ili će Hrvatska ponovno na parlamentarne izbore, Ante Kotromanović do odlaska u Ameriku koristit će prava koja mu pripadaju iz ministarske dužnosti.

- Neće to dugo trajati. Pripadajuća mi prava koristit ću dok ne dobijem radnu dozvolu, a za koju su moji budući poslodavci u Washingtonu već pokrenuli proceduru kod američkih vlasti. U Ameriku ću povesti i obitelj, suprugu i kćerku, jer ću po dogovoru s poslodavcima u Americi raditi najmanje četiri godine - kaže Kotromanović.

Toni Paštar


Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 9FirstPrevious[1]23456789Last