Novosti Hrvatska

uperio prst

Savjetnik predsjednice optužuje HTV: Momke s juga posnimili kao najgore teroriste

uperio prst

"Nije bio lijep prizor u glavnoj informativnoj emisiji državne dalekovidnice (kratkog dometa, barem što se tiče nas na zapuštenom jugu), gledati prizor sa zagrebačkog Trga kralja Tomislava: tridesetak momaka poleglih po pločniku poput ISIL-ovih terorista, oko njih krug interventnih policajaca, a iza leđa policjotima novinarske kamere.

Treći pojas činili su bijesni građani s komentarima: 'Kaj su nam došli radit nered po Zagrebu? Sramota, neka idu doma radit kaos!'

I tako leže kao najgori kriminalci dok ih se nije posnimilo i poslikavalo, umjesto da su ih – bez obzira na djelo – potrpali u marice pa privelo zakonu. Diskretnije, bez javnog ponižavanja, pravo na ljudsko dostojanstvo imaju i puno teži prekršitelji zakona..."

Na svom Facebook profilu, iziritiran HTV-ovskim izvještajem o "nezapamćenoj drami" na Tomislavcu, reagirao je Andro Krstulović Opara, savjetnik za kulturu i društvene djelatnosti predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, zapitavši koliko puta smo na javnoj televiziji vidjeli javna uhićenja kriminalaca u ovakvom položaju i kako su se baš na tom mjestu zatekle kamere.

– Ne mogu shvatiti zbog čega se tom incidentu daje prime-time na javnoj televiziji? Ako netko remeti javni red i mir, privede ga se u stanicu, koliko znamo – što prije, a ne prisiljava ga se da leži potrbuške nasred trga dok ga snimaju kamere!

I onda se s tim momcima u pozadini anketiraju ogorčene gospođe koje se skanjuju nad "zločincima s juga"? Zar to nije poticanje antagonizma između hrvatskog juga i sjevera, kome to treba? – pita Krstulović Opara, napomenuvši kako ovakve "vijesti s juga" nalaze svoje mjesto u središnjem Dnevniku, dok u istoj emisiji mjesecima iz Splita nema nikakvih informacija ni vijesti osim – picigina i kućica na Rivi.

– Kome koristi ovakav tretman i ovakvo ponižavanje ljudi? Držim, samo onima koji stvaraju razdor hrvatskog sjevera i juga – zaključuje Andro Krstulović Opara.
D. ŠARAC


Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 5FirstPrevious[1]2345Last