Novosti Hrvatska

Istražujemo: popis opasnih lokacija u Splitu, Zagrebu, Dubrovniku, Zadru i Šibeniku

U Splitu je na lošem glasu Dubrovačka ulica, u Zadru su to Jazine, u Šibeniku rubni dijelovi grada, a Dubrovnik ima problema na Pilama

U Splitu je na lošem glasu Dubrovačka ulica, u Zadru su to Jazine, u Šibeniku rubni dijelovi grada, a Dubrovnik ima problema na Pilama

Ulice glavnoga grada, s obzirom na učestala i brutalna kriminalna zbivanja, sve su nesigurnije. Ubojstva Ive Pukanića, Nike Franjića i Ivane Hodak zagrebački centar smjestila su na vodeće mjesto ljestvice opasnog življenja u metropoli.

Krvavih obračuna bilo je na Cvjetnom trgu, a i Jarun i park Ribnjak nerijetko su i poprišta sukoba suprotstavljenih skupina.

U jednoj od masovnih tučnjava na Ribnjaku u ožujku ove godine nožem je ubijen osamnaestogodišnji Frano Despić. U Importanne centru kraj Glavnog kolodvora prije dvije i pol godine ubijena je šibenska studentica Marija Nakić.

Posljednjih godina poseban problem stvara sve veća agresija kod mladeži koja tumara ulicama u potrazi za žrtvom.

Napadi bez povoda

Posljednje ubojstvo u Splitu dogodilo se na platou na Bačvicama, kada je sedamnaestogodišnji mladić nasmrt nožem izbo dvadeset jednogodišnjeg Marka Jurića.

Mladići su se sukobili u lokalu “Pupa”, jednom od poznatijih mjesta na kojima policija često intervenira zbog narušavanja javnog reda i mira.

Neki od kafića u Dubrovačkoj ulici, u kojima je na repertoaru uglavnom narodnjačka glazba, također su česta mjesta na stranicama crnih kronika. Uz tučnjave, taj dio grada poznat je po dvostrukom ubojstvu koje se dogodilo u veljači prošle godine.

Na parkiralištu smještenom iza niza tih lokala, ubijeni su Lovel Matković i Marin Vukšić, dok je Ivan Ljubić ozlijeđen. Na lošem glasu su i Brda. Pamte se po pucnjavi prošle zime ispred jednog kioska, kada je, sad već pokojni, Branko Čipčić pucao na Ferdija Ahmetija iz suprotstavljenoga ganga.

Na Ferdija Ahmetija često se ‘lijepilo’ ulično nasilje
/ Jakov Prkić / CROPIX
Krim punktovi u Zadru uglavnom su noćni klubovi, Varoš i Gradska riva, gdje je ovih dana bez povoda napadnut i premlaćen mladić. U jednom klubu u Jazinama ranijih godina okupljali su se Bibinjci bogatih dosjea, a u tučnjavama su često znali raditi i noževi.

Na stranice crnih kronika Dubrovnik je dospio nakon smrti Britt Lapthorne. Predio Pile, na kojima je smješten hostel u kojemu je odsjela mlada Australka, poznate su po ubojstvu judo reprezentativca Nika Rustana, a u blizini su skinheadsi napali vlasnike bivšega Kineskog restorana. Vidikovac Boninovo mjesto je s kojega se najveći broj samoubojica upućuje u smrt, dok je Lapadski bulevar poznato poprište navijačkih sukoba.

Šibenski centar, zahvaljujući čestim policijskim ophodnjama, relativno je miran, a za kaznena djela, mahom žešće tučnjave, rezervirani su kafići u rubnim dijelovima grada te u okolici grada.

Pobrojene lokacije nismo namjeravali označiti kao mjesta gdje se ne bi trebalo zalaziti. Naprotiv, njihovi gosti zasigurno uživaju u ugostiteljskoj ponudi, ali je činjenica da su se oko tih objekata zbivali i krvavi događaji.

Zagreb

- Centar
- Dubrava
- Trešnjevka
- Črnomerec
- Jarun

Zadar

- Autobusni kolodvor
- Varoš
- Gradska riva
- Jazine
- Diskoteka u Voštarnici

Split

- Bače
- Dubrovačka - Vinkovačka
- Centar - Get, Riva
- Brda
- Žnjan, Trstenik,
- Kašjuni (ljeti)

Dubrovnik

- Plato Pila
- Lapadski bulevar
- Vidikovac Boninovo
- Mokošica
- Gruž

Šibenik

- Predio Dioci - lokalna diskoteka
- Njivice
- Vodice - noćni klub
- Primošten - noćni klub

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 4FirstPrevious[1]234Last