Novosti Hrvatska

naoružajte se strpljenjem

Iznimno gust promet: kolona na granici sa Slovenijom 22 km; Gužve u trajektnim lukama; Ogromna gužva na Resniku

naoružajte se strpljenjem
14.24 - Na prometnicama Istarske županije od jutra je promet jakog intenziteta, a na ulazu u Istru preko graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija kolone vozila duge su čak 22 kilometra odnosno sve do Kopra te se na ulaz čeka do dva sata, potvrdila je danas poslijepodne za Hinu glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović i dodala kako je kolona vozila na izlazu iz Istre duga osam kilometara i čeka se pedesetak minuta.

"S obzirom na to da smo očekivali takav intenzitet prometa, osigurali smo veći broj policijskih službenika i poduzima se sve kako bi se osigurala što bolja protočnost vozila. Ulazi se i izlazi u tri prometne trake", istaknula je Vitasović.

(H)

13.49 - Zračna luka Resnik bilježi danas veliki promet. Tijekom subote će kroz splitsku zračnu luku proći preko 110 aviona, što u dolasku, što u polasku, a na njima će biti oko 29 tisuća putnika.

PSD, Foto: Zvonimir Barišin / cropix

11.37 - Zbog prometne nezgode na autocesti A1, na 185. km u smjeru Zagreba vozi se uz zastoje, u koloni, jednim trakom, a zbog sudara na autocesti A1, pred tunelom Sveti Rok prema Splitu vozi se usporeno u koloni od oko 12 km, javio je Hrvatski autoklub u 12,40 sati.

Uklonjena su vozila iz prometne nezgode na 241. km, kod odmorišta Jasenice u smjeru Splita, no zbog vrlo gustog prometa i dalje se vozi u koloni, usporeno, uz povremene zastoje.

Na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 te na dionici između čvorova Gospić i Sveti Rok u smjeru mora, zbog izuzetno gustog prometa vozi se usporeno, povremeno u koloni, uz zastoje i čekanja. Vozače HAK moli za strpljenje i održavanje sigurnosnog razmaka između vozila.

Kolone su na zagrebačkoj obilaznici (A3) prema naplati Lučko: iz smjera čvora Jankomir oko 2 km, iz smjera Buzina oko 6 km.

Na izlazu s autoceste A1, na naplati Lučko, u smjeru Zagreba kolona je oko 6 km. Vozače se podsjeća da mogu koristiti i naplatnu postaju Demerje gdje je cestarinu moguće platiti kreditnim i debitnim karticama i ENC uređajem.

Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 6 km. Kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je oko kilometar.

Trajekti i katamarani plove redovito. Gužve su i čekanja na ukrcaj u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu te u lukama Zadar i Split.

09.09- Na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 te između čvorova Otočac i Perušić, u smjeru mora, zbog izuzetno gustog prometa vozi se usporeno, u koloni, uz zastoje i čekanja.

Kolone su na zagrebačkoj obilaznici (A3) prema naplati Lučko: iz smjera čvora Jankomir oko 7 km, iz smjera Buzina oko 8 km, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 9 sati.

Na izlazu s autoceste A1, na naplati Lučko, u smjeru Zagreba kolona je oko 1,5 km. Vozače HAK podsjeća da mogu koristiti i naplatnu postaje Demerje gdje je cestarinu moguće platiti kreditinim i debitnim karticama i ENC uređajem.

Promet je pojačan i na autocestama: A2 Zagreb-Macelj, A4 Zagreb-Goričan, A6 Rijeka-Zagreb, A3 Bregana-Lipovac u smjeru Zagreba i A7 Hreljin-Šmrika u smjeru Crikvenice i otoka Krka, staroj karlovačkoj cesti, Ličkoj magistrali (DC1), Jadranskoj magistrali (DC8) u blizini većih turističkih središta na obali, na cestama u Istri, na Krčkom mostu, na pojedinim graničnim prijelazima, naplatnim postajama osobito pred naplatama Lučko i Karlovac i u većini trajektnih luka i pristaništa.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog teretnog vozila u zaustavnoj traci na 43. km u smjeru Zagreba vozi se usporeno.

Zbog brdske auto-utrke od 7,30 do 19 sati zatvorena je ŽC Smrečje-Tršće. Obilazak je: Parg-Čabar-Zamost-Lug.

Zbog radova u čvoru Jankomir (A3) vozila koja se kreću iz smjera Bregane autocestom A3 prema autocesti A2 Zagreb-Macelj (Zaprešić) voze obilazno Ljubljanskom avenijom preko rotora u Ulici Velimira Škorpika s polukružnim okretanjem prema čvoru Jankomir (do 15. kolovoza).

Zbog visokih temperatura i velikih vrućina vozačima koji kreću na put savjetuje se da imaju dovoljno bezalkoholnih napitaka, vode ili čaja kako bi što lakše podnijeli putovanje.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: izlaz: Bajakovo (2 km), ulaz: Nova Sela, Zaton Doli, Bregana i Macelj, oba smjera: Klek, Metković, Karasovići, Rupa, Kaštel, Stara Gradiška, Slavonski Brod.

Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Gunja (do 8. rujna).

Zbog radova na GP Vinjani Donji, proširuje se trak za teretna vozila, moguće su gužve.

Trajekti i katamarani plove redovito, a gužve očekujemo u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu te u lukama Zadar i Split.

(H)

Naslovnica Hrvatska