Novosti Hrvatska

Visia Croatica: Uloge za spas Imunološkog uplatite u HPB-u ili pošti

Foto: Dragan Matić / CROPIX

Narodna inicijativa Visia Croatica za spas Imunološkog zavoda pozvala je u ponedjeljak zainteresirane građane da sa svojim OIB-om na šalterima bilo koje poslovnice Hrvatske poštanske banke ili bilo kojeg poštanskog ureda uplate svoje uloge za spas Zavoda, čije je funkcioniranje nakon pokretanja akcije onemogućeno zbog velikog broja poziva građana.

"Nakon što je narodna inicijativa Visia Croatica za spas Imunološkog zavoda posredstvom medija uputila poziv građanima da se uključe u ovu domoljubnu akciju, danas je Imunološki zavod preplavljen pozivima građana koji žele dati svoj doprinos očuvanju Imunološkog u rukama hrvatskog naroda. Zbog velikog broja poziva, potpuno je onemogućeno funkcioniranje Imunološkog zavoda", ističe u priopćenju inicijativa.

Stoga je Visia Croatica s HPB-om dogovorila jednostavan način uplate građana za spas Imunološkog zavoda. Građani sa svojim OIB-om trebaju doći na šalter bilo koje poslovnice HPB-a ili bilo kojeg poštanskog ureda gdje će im djelatnici pomoći uplatiti njihov doprinos za spas Imunološkog.

Iz inicijative naglašavaju da su sva prikupljena sredstva strogo namjenska za kupnju Imunološkog zavoda, a sve dodatne informacije mogu se pronaći na web stranici inicijative www.visia-croatica.hr.

Skupina građana koja je osnovala trgovačko društvo "Visia Croatica", jedno od četiri potencijalna ponuditelja za kupnju dionica Imunološkog zavoda, pozvala je početkom ožujka građane i poduzetnike u zemlji i dijaspori da se uključe u patriotsku akciju prikupljanja novca za otkup dionica Imunološkog zavoda, kako bi se tu državnu tvrtku od strateškog interesa sačuvalo od privatizacije.

Inicijatori su pozvali građane da kupe udjele od 100 kuna i više, prema svojim mogućnostima, koje će Visia Croatica prikupljati putem zaklade, te tako zaštite Imunološki zavod od špekulantskog kapitala i propasti.

"Visia Croatica" očekuje da će do 25. ožujka u 14 sati, kada istječe rok za prikupljanje obvezujućih ponuda za kupnju dionica IMZ-a, uspjeti prikupiti 500.000 kuna, a nakon toga i više od 100 milijuna kuna potrebnih za dokapitalizaciju i kupnju dionica IMZ-a.

(H)
Naslovnica Hrvatska