Novosti Hrvatska

incident

Djevojka na Kolindinu skupu viknula 'Lopovi, lopovi!', pa okupljeni nasrnuli na nju i oborili je na tlo

incident

/ Tomislav Krišto / CROPIX

Na predizbornom skupu HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu Republike Kolinde Grabar Kitarović, koji je u utorak navečer održan na zagrebačkom Cvjetnom trgu, došlo je do incidenta, piše Jutarnji.

Predizborni miting, koji su prema službenoj najavi trebali začiniti Slavonske lole i klapa Kampanel, a vrhunac programa je bilo prikazivanje filma 'Kolinda - sjećanja', zasjenilo je naguravanje nekolicine osoba koje su se našle na mitingu. Isprovocirala ih je djevojka koja je vikala 'Lopovi, lopovi!', a na fotografijama s mjesta događaja vidljivo je kako joj je jedan muškarac pokušao staviti ruku na lice i spriječiti je u daljnjem izvikivanju uvreda.

Prema službenom priopćenju dežurnog službenika Policijske uprave zagrebačke, djevojka čiji identitet nije bio poznat, u utorak oko 21.30 na kraju obraćanja Kolinde Grabar Kitarović počela je prema bini glasno vikati “lopovi”, te nastavila izvikivati vulgarnosti.

Nekoliko osoba koje su bile do nje prišle su joj i došlo je do naguravanja u kojem je djevojka pala na tlo. U policiji nisu sa sigurnošću mogli reći je li srušena.

Mladić koji je bio s njom u društvu to je snimao svojim mobitelom, a kad je uperio objektiv prema osobama, one su krenule prema njemu i pokušale ga spriječiti u daljnjem snimanju. I on je pao i to na djevojku koja je za to vrijeme već bila na tlu.

U tom trenutku došli su službenici policije. Djevojka i mladić odbili su liječničku pomoć, a u utorak do kasno navečer trajalo je istraživanje događaja koji zasad sigurno ima tek elemente narušavanja javnog reda i mira.

O mogućoj težoj kvalifikaciji ili eventualnoj prisunosti alkohola ili droga kod sudionika događaja službeno će izvijestiti u srijedu 10 sati na redovitoj tiskovnoj konferenciji Policijske uprave zagrebačke.

Tijek događaja zabilježili su fotoreporteri iz više fotoagencija, među kojima i Cropixa. Neki od prisutnih, što je također vidljivo na fotografijama, htjeli su im zabraniti snimanje.


JL
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 14FirstPrevious[1]2345678910Last