Novosti Hrvatska

GENERALSKA POTPORA

Rahim Ademi: Opet sam uz Josipovića jer je čist kao suza

GENERALSKA POTPORA

General Ademi se nada pobjedi Josipovića /Duje Klarić/CROPIX

Ivan Klarin, načelnik općine Tisno i SDP-ov saborski zastupnik, imenovan je voditeljem stožera Ive Josipovića za Šibensko-kninsku županiju na predsjedničkim izborima.

– Naš je cilj osigurati pobjedu Ive Josipovića već u prvom krugu. Ne dvojim da će se to i dogoditi – izjavio nam je Klarin.

On namjerava u Josipovićevu stožeru okupiti široku lepezu udruga, stranaka, viđenijih ljudi...

– Tako je, želim okupiti u stožeru sve političke stranke koje podržavaju kandidaturu Ive Josipovića, kao i udruge civilnog društva, braniteljske udruge, te predstavnike nacionalnih manjina. Uostalom, za drugi predsjednički mandat Josipović se kandidira ne kao stranački kandidat, nego kao predstavnik svih građana – govori šef Josipovićeva stožera za Šibensko-kninsku županiju.

– Kad je riječ o političkim strankama, imenovat ćemo sukoordinatore iz HNS-a i HSU-a. Jedan od sukoordinatora bit će i umirovljeni general Rahim Ademi, kao predstavnik branitelja – otkrio je Klarin.

Nazvali smo i generala Ademija i upitali ga zašto se odlučio podržati Josipovićevu kandidaturu. – Pa nisam ja učinio ništa novo. Već sam javno podržao Ivu Josipovića kad se prvi put kandidirao i pobijedio – rekao nam je Ademi.

Očito, Josipović prvim mandatom nije iznevjerio Ademijevo povjerenje. Umirovljeni general objasnio nam je zašto je uz Josipovića, a ne uz neke druge predsjedničke kandidate.

– Moji su razlozi vrlo jednostavni. Smatram da je Josipović vrlo sposobna osoba. Čovjek zna posao što se tiče unutarnje i vanjske politike. I još ono što je možda najvažnije – on iza sebe nema nikakvih mrlja, primjerice korupcijskih afera. Josipović je čist kao suza – kazao je Ademi. Krešimir Gulin

krešimir gulin

Saslušanje u Splitu

General Ademi će kao tužitelj u predmetu protiv RH biti saslušan 14. siječnja 2015. a građanskom odjelu Općinskog suda u Splitu, kazao nam je sudac Mario Franetović. General Rahim Ademi je u listopadu 2012. tužio RH da mu nadoknadi štetu jer je selekcijom dokumenata koje je slala tužiteljstvu u Haag uzrokovala njegovo neosnovano sedmomjesečno pritvaranje i terećenje za kaznena djela protiv čovječnosti i međunarodnog prava. Traži isplatu naknade od milijun kuna i zakonske zatezne kamate. T.G.Z.

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 5FirstPrevious[1]2345Last