Novosti Hrvatska

CRKVA NA NOGAMA

Proročica iz Dublina po Splitu širi strah o smaku svijeta

CRKVA NA NOGAMA

Poziv za predavanje o ‘Knjizi istine’

Kontroverzna “Knjiga istine” predstavila se u Splitu i Zagrebu ove subote i nedjelje, što je događaj koji je poprilično podigao temperaturu među svećenicima i obrazovanijim katoličkim laicima, budući da službena Crkva smatra kako je riječ o – sotonskom odvajanju vjernika od Katoličke crkve.

O čemu se radi? “Knjigu istine” navodno je napisala irska proročica koja sebe naziva “Marija od Božjeg milosrđa”, najavljujući skorašnji smak svijeta i da je upravo ona poslana upozoriti na Kristov drugi dolazak. Tvrdi kako poruke prima od Presvetog Trojstva, Isusa i Marije, a katolike je posebno iznervirala navodima kako je papa Benedikt XVI. posljednji pravi papa, dok je papa Frane lažni prorok koji vodi katolike u propast!

650 navodnih poruka

U letku uz seminar koji se održao u Domu HV-a u splitskoj Lori, stoji:

“Posebni predstavnik će doći da pruži svoje iskustvo iz prve ruke, kojem je svjedočio u bliskoj suradnji s Marijom od Božjeg milosrđa i o hitnoj i svetoj misiji spasenja svih duša. Ovaj potvrđeni predstavnik je pobožan katolik i putovao je u mnoge zemlje diljem svijeta da širi poruke nade vječnog spasenja...” - stoji u pozivu u kojem se najavljuje osnivanje centara molitve i molitvenih zajednica u Hrvatskoj.

- Poruke Marije od Božanskog Milosrđa, kao djelovanje navodne vidjelice, sadrže brojne i teške, povijesne i činjenične pogreške u preko 650 navodnih poruka, koje proturječe nauku Katoličke crkve, mističnoj tradiciji autentične katoličke privatne objave – tvrdi dr. Mark Miravalle, profesor teologije i mariologije na Franjevačkom sveučilištu u Ohiu, a kao primjere navodi ponajprije “poruku” o legitimnosti valjano izabranog pape:

- To znači odbacivanje katoličkih koncila, katekizama i kanonskog prava u pogledu legitimnosti valjano izabranog pape. Navodne poruka prepune su negativno opominjućih praznih priča o osuđivanju i sudu u riječima i izričajima koji beskonačno milosrđe i ljubav Oca i Sina prikazuju na krivi način. Navodna poruka o papi proriče nadolazeću shizmu u Crkvi, što bi moglo postati samoispunjavajuće proročanstvo, sotonski cilj i strategija koja bi djelomično mogla proizlaziti iz nasljedovanja ekstremno opasnih i shizmatskih poruka koje širi proročica iz okolice Dublina – upozorava dr. Mark Miravalle.

Papin Veliki petak

Premda je knjiga masovno raspačavana i u Hrvatskoj, osim dubrovačkog biskupa Mate Uzinića, ostali biskupi ili teolozi nisu se javno oglašavali o njoj, a msgr. Uzinić uočava:

- Kad sam svojevremeno ustvrdio da će se i papi Franji Cvjetnica sa svojim “Hosana“ pretvoriti u Veliki petak sa svojim “raspni“, nisam ni slutio da će taj “raspni“ dolaziti od onih koji se predstavljaju kao dobri i pobožni katolici, a upravo to se događa po onima koji su povjerovali u laži tzv. Knjige istine, koja nije ništa drugo doli laž kojom otac laži, Sotona, želi zavesti i zavodi vjernike i učiniti ih sredstvima svog zavođenja.

Molit ću se za sve one koji su se dali zavesti, a neki od njih su postali i zavoditelji, da se vrate u crkveno zajedništvo iz kojeg su se sami isključili, a tim i Istini koju papa Franjo navješćuje i svjedoči, kao što su je navješćivali i svjedočili njegovi prethodnici – zaključuje biskup Uzinić.

Damir Šarac
Snimio Marijo Bašić / cropix

Stotinjak posjetitelja

'Knjiga istine' u subotu popodne promovirana je u splitskoj Lori, no istina je medijima ostala nepoznata zbog toga što je snimanje bilo strogo zabranjeno. Organizatori tvrde kako su zakupili dvoranu i da imaju pravo zabraniti fotografiranje, a ako se usudimo fotografirati, da će nam zaplijeniti opremu. Prekrili su čak i knjige i ostale materijale koji su bili složeni u predvorju na stolu. Doznali smo da je u dvorani bilo stotinjak posjetitelja.

’Treba se toga čuvati’

Za komentar o “Knjizi istine” koja zbunjuje katoličke vjernike pitali smo splitskog svećenika mr. don Tomislava Topčića, upućenog u navodna proroštva:

- Udobni život, ljudski obziri, osobni interesi, strah da se ne izgubi naklonost ljudi oslijepili su one koji bi trebali biti vođe i svjetlo dušama. Svaki pravi katolik trebao bi se čuvati ovakvih navodnih proroštava i provokacija koje izazivaju mržnju, nemir i strah. Dužni smo vjernike upozoriti na opasnost od neistina iz “Knjige istine”.
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 4FirstPrevious[1]234Last