Novosti Hrvatska

Milanovićeva čestitka: Smisao Uskrsa će nam pomoći da prevladamo teškoće

Čestitka predsjednika Vlade hrvatskim građankama i građanima koji Uskrs slave prema gregorijanskom i julijanskom kalendaru

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je čestitku svima koji slave Uskrs, u kojoj stoji:

„Blagdan Uskrsa vrijeme je samoispitivanja kršćana izloženih izazovima suvremenoga svijeta o svojoj ulozi u njemu, o osobnoj odgovornosti i vlastitome ponašanju.

Vrijeme je to za podsjećanje o najvažnijim vjerskim, ali svejednako i svjetovnim načelima dobrote – o istinitosti poruka o ljubavi prema bližnjem i iskrenosti poruka o snošljivosti.

Držeći se njihovog punog značenja i smisla, lakše ćemo i brže prevladati sva nerazumijevanja i teškoće koje nam donosi svakodnevica te zajedništvom i uzajamnošću izgraditi bolju budućnost za sve građane Republike Hrvatske.
Želim vam da blagdanske dane provedete radosno i mirno, u krugu obitelji i prijatelja.

Svim kršćanskim vjernicama i vjernicima, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, želim sretan i blagoslovljen Uskrs!“

Josipovićeva čestitka

I predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je čestitku svim građankama i građanima Hrvatske koji slave Uskrs:

„Katolicima, pravoslavnima, protestantima i ostalim kršćanima u Republici Hrvatskoj kao i građankama i građanima koji slave Uskrs kao dio obiteljske tradicije i znak kulturnog identiteta, srdačno čestitam ovaj najveći kršćanski blagdan!

Uskrs je blagdan koji simbolizira nadu, snagu, obnovu i novi početak. Želja mi je da u ovim vremenima duge i ozbiljne društvene krize, nadahnuće Uskrsa ohrabri kršćane i ojača nadu u bolju budućnost.
Želim da ozračje Uskrsa dodatno potakne sve ljude dobre volje u Hrvatskoj na ustrajno promicanje univerzalnih vrijednosti u svakodnevnom obiteljskom i društvenom životu.“


PSD
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last