Novosti Hrvatska

"Peta haaška kolona i njezine žrtve"

Domazet Lošo na predstavljanju knjige Zdravka Tomca: Perković je stao na hrvatsku stranu kad je trebalo

"Ova knjiga ima svoju veliku vrijednost i kao pouka mnogima koji još i danas olako glasuju za one koji uporno rade na rušenju hrvatske države", kazao je, među ostalim, dr. Vlado Nuić na večeras održanom predstavljanju knjige Zdravka Tomca "Peta haaška kolona i njezine žrtve".

U punoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu o knjizi su govorili i general Marko Lukić, admiral Davor Domazet Lošo i sam autor Zdravko Tomac.

Sadržajno podijeljena na pet poglavlja knjiga u prvom dijelu govori o Hrvatskoj poslije 16. studenog 2012. godine, u drugom o Tuđmanu, Gotovini i Markaču kao žrtvama te kolone, u trećem je tema Stjepan Mesić - ideolog pete haaške kolone, dok se za  predsjednika Ivu Josipovića tvrdi da je nastavio Mesićevu politiku, da bi završila poglavljem o Intelektualnoj i medijskoj eliti pete haaške kolone.

Ovako posložena knjiga je predstavljačima, koji su u svojim istupima često prekidani burnim pljeskom odobravanja publike,  poslužila kao povod za iznošenje vlastitog mišljenja, manje-više identičnog s autorovim, o presudi suda  u Haagu i hrvatskoj aktualnoj vlasti. I pozivu da se tu istu vlast sruši demokratskim putem pa je večer više sličila političkom predizbornom skupu nego predstavljanju knjige kako je najavljena.

"Perković je stao na hrvatsku stranu kad je trebalo i zato mu oni to neće oprostiti. Ne traži se samo Perković, nego još 23 osobe, ali nitko u hrvatskim medijima ne govori o toj dvadesetitrojici, nego samo o Perkoviću. Zašto? Jer bi se tamo ustanovilo da je CK SKH zločinačka organizacija", ustvrdio je Davor Domazet Lošo.

Dvije stvari treba učiniti da se to promijeni: vratiti HDZ koji je programirano od 2000. godine otet hrvatskom narodu. Druga je da se treba stvoriti hrvatska socijaldemokracija jer ovi koji provode unutarnju agresiju su jugoslavenčine", uzvikivao je Domazet.

"Knjiga neka nam bude pokazatelj da je peta kolona tu, ali sve je na nama. Ako budemo vratili vjeru u sebe, vjeru u Boga u svoju obitelj i prestali koristiti njihova sredstva diskreditacije, onda vjerujte peta haaška kolona nestat će sama", poručio je general Lukić.

Zdravko Tomac je naglasio da u knjizi iznosi činjenice, među ostalima, da generali ne bi bili optuženi da nije bilo pete kolone u Hrvatskoj.

PIŠE Jadranka MATIĆ
SNIMIO Nikola VILIĆ/CROPIX
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last