Novosti Hrvatska

IZNENADNA ODLUKA NEZAVISNOG INTELEKTUALCA IZNENADILA SOCIJALDEMOKRATE

Slavko Goldstein razočarao SDP-ovce, neće u Bleiburg

IZNENADNA ODLUKA NEZAVISNOG INTELEKTUALCA IZNENADILA SOCIJALDEMOKRATE

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ove će nedjelje posjetiti Bleiburg i Terzno, no uz njega na mjestu obilježavanja zločina koje su poslije Drugoga svjetskog rata počinili partizani ipak neće biti nezavisnog intelektualca i publicista Slavka Goldsteina.

Pet dana prije najavljenog odlaska na Bleiburg Goldstein je odustao jer, kako je kazao, nije želio povrijediti osjećaje ljudi iz svojega najintimnijeg kruga koji su apelirali da u Bleiburg ipak ne ide.

- Razumijem ga i ništa mu ne zamjeram – izjava je Zorana Milanovića kojom u SDP-u komentiraju ovakav neočekivan obrat.

U neslužbenim, pak, razgovorima u vrhu SDP-a ne kriju razočaranje ovakvim postupkom kako Slavka Goldsteina, tako i njegova sina Ive koji je, pod pritiskom članova židovske zajednice Bet Israel, čiji je on predsjednik, odustao prije desetak dana.

Slavko Goldstein još je prošloga tjedna za Slobodnu Dalmaciju izjavio da će u Bleiburg ići bez obzira na odustanak njegova sina Ive kao i kritike koje su na račun tog puta izrekli predsjednik Republike i Goldsteinov osobni prijatelj Stjepan Mesić te šef Centra Simon Wiesenthal Ephraim Zuroff.

Iako su posljednjih tjedana u SDP-u najavljivali da će, uz Goldsteine, u Milanovićevoj delegaciji na Bleiburgu biti još nekoliko javnih osoba, izvjesno je da će predsjednik SDP-a odati počast stradalima na križnom putu samo u pratnji stranačkih kolega Ranka Ostojića, Ante Kotromanovića i Biljane Borzan.

m. k. s./EPEHA

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last