Novosti Hrvatska

split pride

MUP: Na Rivi neće biti 900 specijalaca, a nema ni naznaka da se spremaju neredi

split pride

Brojka će biti značajno manja. Spremni smo osigurati punu sigurnost svima - sudionicima, građanima i turistima koji se u tom vremenu zateknu u centru grada - poručuje Ugrina

 Splitska policija ozbiljno se priprema za subotnji, treći po redu Split Pride i ako je suditi po riječima Paška Ugrine, iz Ureda načelnika splitske Policijske uprave, ove će godine policijski “obruč” biti puno “labaviji” u odnosu na prve dvije godine.

- Ne mogu u ovom trenutku govoriti o točnom broju policijskih službenika koji će osiguravati povorku, ali će brojka biti sigurno značajno manja od prošlogodišnjih 900 policajaca. Imamo dobru suradnju i koordinaciju s organizatorima i spremni smo osigurati punu sigurnost kako sudionicima prije, za vrijeme i poslije povorke, tako i svim građanima i turistima koji se tada zateknu u centru grada - kazao nam je Ugrina.

Ugrina dodaje kako činjenica da prošle godine nije bilo zabilježenih ozbiljnijih kaznenih djela za vrijeme Pridea pokazuje koliko je dobro policija napravila svoj posao, ali i dokazuje kako se mijenja svijesti građana. Naravno, dodajmo, da nije moglo biti ozbiljnijih kaznenih djela kad je policija prošle godine blokirala gotovo cijelu Rivu i kad se paradi nitko nije mogao približiti. No, ove godine policija će biti, kako rekosmo, puno “fleksibilnija”.

- Okupljanje je zakazano u Đardinu i bit će tri punkta za ulazak građana koji se žele priključiti povorci. Policija nikoga neće sprječavati da se pridruži povorci, no naglašavamo da tijekom kretanja povorke koja će ići trasom Ulica kralja Tomislava - Marmontova - Obala Hrvatskog narodnog preporoda, zbog sigurnosnih razloga, neće biti dopušteno sudionicima povorke da izlaze i ulaze - rekao je Ugrina.

- Bitno je napomenuti, kaže Ugrina, da će policija biti fleksibilna prema građanima te da će svi policajci imati naputak da uljudno pojasne građanima sve što ih zanima u vezi kretanja parade i nesmetanog prolaska. Također, policija je ovih dana prije Pridea razgovarala sa stanarima, vlasnicima poslonih i ugostiteljskih objekata na predviđenoj trasi Pridea te ih upoznala s tim što će se događati. Naglasimo da će, prema policijskim tvrdnjama, rub Rive biti prohodan za građane te također neće biti niti problema u funkcioniranju prometa odnosno neće biti blokade niti kod crkve Sv. Frane.

- Za sada ne bilježimo apsolutno nikakve događaje koji se mogu dovesti u vezu s ovim javnim okupljanjem odnosno da netko nešto planira vezano uz ovaj događaj. No, policija će, u svakom slučaju, biti spremna odlučno reagirati u bilo kojoj situaciji koja bude predstavljala potencijalnu opasnost za sudionika povorke i sve druge građane - zaključio je Ugrina.

VLADIMIR URUKALO


Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 22FirstPrevious[1]2345678910Last