Novosti Hrvatska

traže referendum

Peticijom traže da se u Ustav ugradi "Obitelj su mama i tata"

traže referendum

/ Ranko Šuvar / CROPIX

‘Obitelj su mama i tata’ - u Ustav Ispred katoličkih i pravoslavnih crkava, džamija, na fakultetima, trgovima u cijeloj Hrvatskoj počelo je prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma kojim bi se u Ustav unijela odredba prema kojoj je brak jedino zajednica žene i muškarca.

Peticiju pokreće inicijativa “U ime obitelji”. Potpisi će se sve do 26. svibnja prikupljati na više od dvije tisuće lokacija u Hrvatskoj, a samo u Splitu na njih 50-ak. Za raspisivanje referenduma “Brak = žena + muškarac” potrebno je prikupiti 375 tisuća potpisa, a referendumsko bi pitanje glasilo: “Jeste li za to da se u Ustav unese odredba prema kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?”

Početak potpisivanja peticije ujedno je i početak žešćeg otpora raznih udruga sve glasnijim najavama da će homoseksualcima u Hrvatskoj biti omogućeno sklapanje braka i usvajanje djece. “Naš glavni cilj je da odredba o braku kao isključivoj zajednici žene i muškarca bude unesena u Ustav i zakone, a samim tim to će značiti da istospolni parovi ne mogu sklopiti brak. Isto tako želimo zaštititi djecu od mogućnosti da ih usvoji istospolni par”, ističe Jelena Gazivoda iz inicijative “U ime obitelji”.


M. CVRTILA
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 7FirstPrevious[1]234567Last