Novosti Hrvatska

Nu2

Ruža Tomašić: Nama treba vlada stručnjaka, a ne političara

Nu2
Najveće iznenađenje europarlamentarnih izbora, Ruža Tomašić, gostovala je u emisiji Nedjeljom u dva.

Na pitanje o premijeru Zoranu Milanoviću rekla je kako je ne zanima njegov odnos prema njoj. Građani su ga izabrali da izvuče zemlju iz krize, a on je, baveći se sa mnom pokušao pažnju maknuti s puno važnijih tema. On je premijer svih nas i mogu si dopustiti da ga kao građanin kritiziram, istaknula je Tomašić za HRT .

- Nama treba vlada stručnjaka. Nema tog političara koji Hrvatsku može izvući iz situacije u kojoj se sada nalazi, naglasila je Tomašić. Dodala je da bi tehnička vlada bio njen izbor da je na mjestu premijera.

Upitana kako to da kao euroskeptik ide u Europski parlament, rekla je kako ondje želi biti kako bi štitila interese hrvatskog naroda. Naglasila je kako Hrvatska trenutno nije spremna za Europsku uniju. U parlamentu EU-a ću odraditi deset mjeseci a nakon toga ću mjesto prepustiti mladim, obrazovanim, sposobnim ljudima iz stranke, rekla je Tomašić za HRT.

Na pitanje o uvođenju ćirilice u Vukovar, rekla je kako nema ništa protiv ćirilice no tvrdi da sad nije vrijeme. Ćirilica u Vukovaru znači smrt, ubijanje, i građani još nisu spremni prihvatiti je, rekla je

Ako Hrvatska želi krenuti dalje ne bi se više trebali dijeliti na lijeve i desne ili kako se u javnosti često čuje - komuniste i ustaše. Trebali bi se dijeliti na poštene i nepoštene, istaknula je Tomašić.

Odgovarajući na pitanje o ministru Željku Jovanoviću rekla je kako podupire svakoga u dijelu vezanom uz borbu protiv korupcije. Smatra da je problem sadašnje vlade i u tome što ministri nisu školovani za ono što rade. Kao najboljeg ministra navela je bivšu ministricu Mirelu Holy.

- Sviđala mi se. Radila je ono što voli i živjela je po principima koje je branila. Svatko može biti političar, ali nije svatko čovjek, istaknula je Tomašić.

Gostovanje u emisiji završila je recitirajući stihove.

JL
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 4FirstPrevious[1]234Last