Novosti Hrvatska

znanstvenica ili pseudoznanstvenica?

Ženske udruge protiv dolaska J. Reisman u Sabor; Karamarko: Ja sam je pozvao - što je tu loše?; Pogledajte njezino predavanje i prosudite sami

znanstvenica ili pseudoznanstvenica?

FOTO: Screenshot YouTube

Povodom medijskih napisa o najavljenom gostovanju Judith Reisman, iz Hrvatskog sabora danas su opovrgnuli da ta američka znanstvenica dolazi na poziv predsjednika Sabora Josipa Leke.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je potvrdio da je Klub HDZ-a u Sabor pozvao američku znanstvenicu Judith Reisman, koja je u Hrvatskoj postala poznata zbog filma "Kinseyev sindrom" i podrške urednici HTV-a Karolini Vidović Krišto nakon zabrane emisije "Slika Hrvatske"."U čemu je problem? Što je tu loše? Imamo pluralno društvo, Bože dragi. Zar će nama SDP u Saboru odlučivati kako ćemo razmišljati o nekom problemu", rekao je.

Šest građanskih udruga i inicijativa otvorenim pismom pozivalo je danas predsjednika Sabora da zaštiti dignitet institucije i otkaže gostoprimstvo Judith Reisman navodeći da je riječ o "poznatom homofobu koji iskrivljujući znanstvene činjenice promiče govor mržnje i neravnopravnost te banalizira holokaust".

Centar za ženske studije i Ženska mreža Hrvatske priopćile su da su zgrožene i zabrinute zbog najave da će američka dr. Judith Reisman nastupiti u Hrvatskom saboru i zatražile su svih državnih dužnosnika da odbiju susret s njom.

"Centar za ženske studije i Ženska mreža Hrvatske izražavaju zgražanje i zabrinutost zbog najave da će u Saboru u četvrtak 31. siječnja 2013. nastupiti američka pseudoznanstvenica Judith Reisman, poznata u svijetu po sustavnom zalaganju za kršenje ljudskih prava osoba homoseskualne orijetnacije i banaliziranju holokausta.

Centar za ženske studije i Ženska mreža Hrvatske traže od svih državnih dužnosnika da odbiju susret s Judith Reisman jer će na taj način pokazati dosljednost u poštivanju Ustava RH i vrednota ustavnog poretka, te poslati jasnu poruku da kao izabrani dužnosnici i dužnosnice poštuju i dosljedno promiču unapređivanje ljudskih prava svih građana i građanki te poštuju tekovine antifašizma i promiču vrednote sekularizma", navodi se u izjavi za medije dviju udruga, koje napominju i kako u potpunosti prihvaćaju izjavu kojom su svoje protivljenje dolasku Reisman u Sabor danas izrazili Pokret za sekularnu Hrvatsku i još pet udruga.

(H)
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 17FirstPrevious[1]2345678910Last