Novosti Hrvatska

HLOVERKA NOVAK SRZIĆ SMIJENILA UREDNICU emisije “hrvatska uživo"

Sanja Mikleušević smijenjena zbog generala Zagorca

HLOVERKA NOVAK SRZIĆ SMIJENILA UREDNICU emisije “hrvatska uživo

‘Tekst u Nacionalu o mom navodnom sukobu interesa naručili su isti oni koji su izveli i moju smjenu, samo zato da ju opravdaju’, uvjerena je Sanja Mikleušević

‘Tekst u Nacionalu o mom navodnom sukobu interesa naručili su isti oni koji su izveli i moju smjenu, samo zato da ju opravdaju’, uvjerena je Sanja Mikleušević

Hloverka Novak Srzić, koja je od svog povratka s Nove TV na HTV već smijenila 11 urednika, u utorak je službeno smijenila i Sanju Mikleušević sa mjesta voditeljice i urednice HRT-ove emisije “Hrvatska uživo”. Odlučeno je da će “Hrvatsku uživo” ubuduće voditi Jozo Barišić, Petar Vlahov i Branko Nađvinski.

Glavna urednica Informativnog programa navodno je prethodno u nekoliko sati postavila i smijenila nekoliko voditelja ove emisije. Maja Sever i Robert Zuber, kao stalni suradnici “Hrvatske uživo”, nakon svega su odbili suradnju.

Većina kolega Mikleušićeve smatra kako je ona nepravedno maknuta iz emisije koju je prije četiri godine sama autorski koncipirala, a među onima koji su joj pružili otvorenu javnu podršku je i Lela Knežević, još jedna od urednica ove emisije.

- Mislim da je vrlo jasno odakle mojim šefovima inspiracija i motivi za ovu smjenu. Danas je objavljen tekst u “Nacionalu” u kojemu me optužuje za sukob interesa zbog navodnih bliskih prijateljskih veza s generalom Vladimirom Zagorcem, dok je kolega Zoran Šprajc optužen da u Dnevnicima preveliku minutažu daje Nadanu Vidoševiću.

- Taj tekst naručili su isti oni koji su izveli i moju smjenu, samo zato da ju opravdaju - smatra Sanja Mikleušević kojoj protivnici predbacuju da je njezino autorstvo u emisiji “Hrvatska uživo” upitno jer je navodno riječ o kopiji emisije “La vita in diretta”, koja se već godinama emitira na RAI-ju. Hloverka Novak Srzić Mikleušićevoj je, saznajemo, namijenila novi angažman:

– Rekla mi je da bih trebala voditi “Misiju” s Robertom Zuberom, jer mi dobro idu socijalne i društvene teme, no meni je sve to ponižavajuće. Uostalom, riječ je o njegovoj emisiji u kojoj ja ne vidim prostora za sebe. “Hrvatska uživo” je emisija koju sam ja osmislila, no za sve ove godine nisam imala potrebu time se hvaliti - objašnjava smijenjena novinarka.

- Ja ne mislim da ja moram raditi bilo koji posao na malom ekranu, o svemu ću dobro razmisliti, donijeti odluku i prenijeti je svojim šefovima. Također, ne pristajem da me se smjenjuje bez argumenta, a da se ljude koje se već mjesecima izravno vezuje za mnogobrojne afere ne poziva na red - kazala je na kraju Sanja Mikleušević.

‘Tužit ću naručitelje’

Za optužbe u Nacionalu mogu samo reći da su sramotne i sulude, no od koga dolaze – nije ni čudo. Poručujem naručiteljima teksta da nauče talijanski te da se informiraju o čemu je riječ u RAI-jevoj emisiji koju sam navodno kopirala. Neću to dalje komentirati, ne želim se spuštati na njihovu razinu, mogu samo reći da pripremam tužbu zbog objavljenih objeda - veli Sanja Mikleušević

Bago odlazi iz ‘Otvorenog’?

Promjene očekuju i emisiju “Otvoreno”, koja bi prema ideji Hloverke Novak Srzić trebala biti koncipirana s četiri voditelja, a među njima bi bila i ona sama. Mislav Bago jučer je odaslao interni e-mail kolegama i vodstvu kuće, u kojemu tvrdi da odbija raditi emisiju u tim uvjetima.

 

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last