Novosti Hrvatska

sdp-ov kandidat za gradonačelnika splita

Baldasar: U Italiji sam 1991. godine prikupljao manistru za Hrvatsku

sdp-ov kandidat za gradonačelnika splita

Baldasar: Pomagao sam Hrvatskoj / FOTO: TOM DUBRAVEC / CROPIX

Vinko Bajrović ne istupa u ime neke frakcije, jer frakcija u SDP-u nema. Nije tajna da je bilo različitih mišljenja kada su se prije nekoliko godina Marin Jurjević i Ranko Ostojić borili za mjesto predsjednika Gradskog odbora stranke. No, tada nisam pripadao ni jednom taboru, u dobrim sam odnosima s Marinom i Rankom i ta bi se priča, s mojom kandidaturom koja je jednoglasno podržana, na neki način trebala okončati - reakcija je Ive Baldasara, SDP-ova kandidata za gradonačelnika, na istup stranačkog kolege Vinka Bajrovića, koji je rekao da je protiv Baldasara jer je 1990. godine otišao živjeti u Italiju, a bilo je to vrijeme kada se, prema Bajroviću, “trebalo boriti za Hrvatsku, a ne iz nje otići”.

Baldasar ističe da je u Italiju otišao prije rata 1990. godine. Tamo je prvo radio za “Kompas” koji se počeo raspadati, pa je prešao u veliku građevinsku tvrtku i, na koncu, u poduzeće “koje je nešto kao naš ‘Brodomerkur’”.
- Bio sam direktor uvoza i izvoza, barem dva puta mjesečno dolazio sam u Hrvatsku, a kao i svi gastarbajteri, sudjelovao sam u prikupljanju različitih potrepština, poput tjestenine, ulja, dječje hrane, uplaćivao novac, no sada nema smisla o tome govoriti - kaže Baldasar.

VLADIMIR MATIJANIĆ


Bajroviću prijeti isključenje

Uz raspravu o Spaladium Areni, lokalnim izborima i gospodarskoj situaciji, na nedjeljnoj redovitoj sjednici Gradskog odbora SDP-a bit će riječi i o istupu Vinka Bajrovića protiv Baldasara. Kako ovo nije prvi Bajrovićev izraz netrpeljivosti prema SDP-ovu gradonačelničkom kandidatu, nedavno mu je javno pretpostavio Anđelku Visković, upućeni tvrde su sve opcije u igri, pa i donošenje zaključka o potrebi isključenja Bajrovića iz stranke.

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 14FirstPrevious[1]2345678910Last