Novosti Hrvatska

USKOK demantirao da istražuje osiguravateljske kuće

Ilustracija: CROPIX

Ubrzo nakon objave teksta kako su USKOK-ovi istražitelji ušli su u Hrvatski ured za osiguranje (HUO) i Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga (Hanfa) zbog istrage o Eurohercu i Jadranskom osiguranja, objavljen je demant na stranicama DORH-a, kojega prenosimo u cijelosti:

- Večernji list objavio je u današnjem izdanju pod naslovom "USKOK istražuje najveću poreznu prijevaru u Hrvatskoj" kako su "USKOK-ovi istražitelji ušli u Hrvatski ured za osiguranje i Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga zbog istrage o Eurohercu i Jadranskom osiguranju". Također je objavljeno kako je "sumnju USKOK-a izazvalo namještanje zakona u korist koncerna Agram". (3. 9. 2012.)

Navedeni navodi nisu točni, djelatnici Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta nisu "ušli" u navedena tijela, te se dakle ova tvrdnja ne temelji na podacima USKOK-a slijedom čega predstavljaju nagađanje autora tog članka i spomenutog dnevnog lista.

Tvrdnja kako je sumnju USKOK-a izazvalo "namještanje zakona u korist koncerna Agram" sugerira kako si USKOK prisvaja prava na utvrđivanje zakonitosti pojedinih zakona. Naglašavamo kako ni Državno odvjetništvo Republike Hrvatske a time ni USKOK nemaju ovlasti ispitivati ni istraživati ustavnost nekog zakona odnosno preispitivati odredbe zakona na način kako to može jedino Ustavni sud Republike Hrvatske, stoji u priopćenju.

PSD
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last