Novosti Hrvatska

Dioki: Caliskan potpisao dio dokumenata potreban za uplatu avansa za plaće

FOTO: CROPIX

Uprava Diokija objavila je danas da je turski investitor, tvrtka Caliskan potpisala dio dokumenata potrebnih za pokretanje procedure izdanja bankovne garancije, a kojom se omogućuje plaćanje avansa za isplatu zaostalih plaća radnicima Diokija i Dina-Petrokemije.

"Obavještavamo javnost da je vezano uz svoju ponudu turski investitor Caliskan potpisao dio dokumenata potrebnih za pokretanje procedure izdavanja bankovne garancije, kojom se omogućuje plaćanje avansa potrebnog za isplatu zaostalih plaća zaposlenicima društava Dioki d.d. i Dina-Petrokemija d.d.", navodi se u obavijesti koju je Dioki objavio na Zagrebačkoj burzi.

Preostala dokumentacija nužna za zaključenje ove transakcije u postupku je usuglašavanja i prikupljanja očitovanja investitora i njegovih pravnih savjetnika, te se potpis iste očekuje idućih dana, zaključuje se u priopćenju Uprave Diokija.

Komentirajući za Hinu informaciju da je turski investitor potpisao dio dokumenata koji omogućuje uplatu avansa od 5 milijuna eura koji će poslužiti za isplatu zaostalih plaća radnicima Diokija i Dine, predsjednik Nadzornog odbora Diokija, ujedno i predstavnik radnika u tom tijelu, Zdravko Rumenović kazao je kako je to na tragu i nastavak dogovorenog hodograma u cijelom tom procesu.

Očekuje da to znači i da će se plaće radnicima Diokija i Dine i isplatiti i to do sredine idućeg tjedna, te da slijede i daljni dogovoreni koraci, plan restrukturiranja i drugo.

Isplatu zaostalih plaća do tog roka očekuje i dopredsjednik Sindikata Dina-Petrokemije Predrag Mihaljević.
Smatra i da u vezi s potpisivanjem preostalih dokumenata ne bi trebalo biti problema te ističe da je sve što je sindikat činio, među ostalim da se izbjegne stečaj Dine, bilo usmjereno jednom cilju - spašavanju radnih mjesta.

No, svjesni smo da se sada ostvaruje samo prva faza do postizanja cilja, jer nam najtežio dio tek predstoji, rekao je u telefonskoj izjavi Mihaljević objašnjavajući da postojenja Dine stoje već dulje vrijeme i da je u razdoblju neisplate plaća došlo do odljeva dijela kadrova. Dio proizvodnih postrojenja moći će početi raditi bez većih problema, a kod nekih pomoćnih postrojenja trebat će uložiti dodatne napore, napominje Mihaljević.

H
Naslovnica Hrvatska