Novosti Hrvatska

Svi uz Linića: lista srama oduševila građane

Objava “liste srama”, tj. popisa poreznih dužnika koju je objavila Porezna uprava kod većine hrvatskih građana naišla je na veliko odobravanje, pa takav potez podupire čak 75 posto ispitanika!

Istraživanje, koje je provela Nova TV i Ipsos Puls, tako pokazuje da je ovo prvi potez Vlade koji je podržala gotovo cijela zemlja. Neumoljivi ministar financija Slavko Linić i šefica Porezne uprave Nada Čavlović-Smiljanec tako su dobili i podršku s terena. U SDP-u ne kriju zadovoljstvo ovim rezultatima.

Zanimljivo, i HDZ-ovi birači, njih 67 posto, podupiru objavu porezne liste dužnika, dok 83 posto birača vladajuće koalicije podupire ovu objavu.

Zanimljivo, tu birači vladajuće kolacije, njih 49 posto misli da će lista dovesti do povećane naplate duga, dok polovica HDZ-ovih birača misli da se neće dogoditi ništa.

U nenaplati poreza većina građana misli da se pogodovalo politički podobnima ili osobama bliskima vlasti. To misli 57 posto birača.

28 posto građana misli da se pogodovalo velikim dužnicima. I HDZ-ovi birači s 50 posto misle da se pogodovalo politički podobnima u vrijeme dok je ta stranka bila na vlasti.

                                                                                                                                                                                    S.J. TOMASNaslovnica Hrvatska
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last