Novosti Hrvatska

priopćenje Eparhije dalmatinske

Pijan uništio hrvatski grb, prijetio novinaru... Kontroverzni iguman German razriješen dužnosti starješine manastira Krka

priopćenje Eparhije dalmatinske

Iguman German (drugi zdesna) / Arhiv CROPIX

Po ukazanoj crkvenoj potrebi, a na osnovu osobne molbe, Njegovo preosveštenstvo Episkop dalmatinski G. G. Fotije svojim razriješio je u ponedjeljak dužnosti starješine manastira Krka, Arhimandrita Germana (Aleksandra) Bogojevića - priopćila je putem svoga internetskog portala Eparhija dalmatinska.

- Nakon Germanovog razrješenja tzv. novu trojnu upravu manastira Krka, pored Episkopa dalmatinskog Fotija, čine jeromonah mr. Nikodim Kosović i jeromonah Heruvim Đermanović. Priopćenje se daje radi znanja, kako crkvenoj, tako i svjetovnoj javnosti- zaključje se u priopćenju.

German je široj javnosti poznat iz dva slučaja.

Podsjetimo, Bogojevića su početkom 2010. godine policajci osnovano osumnjičili da je u pijanom stanju u jednoj krčmi sa zida srušio i potom iskidao uokvireni hrvatski grb.

O tome su izvijestili gotovo svi mediji. Predstojnik manastira Krka otac German, prema službenim policijskim informacijama, u travnju 2010. kriminalistički je istražen na okolnosti remećenja javnog reda i mira, te uništenja hrvatskog grba u javnoj prostoriji.

Incident se dogodio na Veliki petak u mjesnoj krčmi u Đevrskama u nazočnosti nekolicine mještana.

Krajem ožujka ove godine, pak, Policijska uprava šibensko-kninska podnijela je Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu redovnim putem protiv Aleksandra Bogojevića zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje (129. stavak 3. Kaznenog zakona).

A prijetnje su bile izrečene, ako se to dokaže, novinaru Željku Huljevu koji je Germana želio upitati za komentar fotografija na kojoj je iguman na glavu nakačio šajkaču s kokardom četničke Dinarske divizije.

PSD
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last