Novosti Hrvatska

HZZO o natječajima za stažiranje

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) u današnjem priopćenju, kojim odgovara na upite građana, ponovno izvješćuje javnost da je 24. svibnja donesena odluka o natječaju za financiranje pripravničkog staža doktora medicine, a sljedeći natječaj za financiranje pripravničkog staža zdravstvenih djelatnika planiran je za rujan.

Upravno vijeće HZZO-a na sjednici 24. svibnja 2012. donijelo je odluku o natječaju za financiranje pripravničkog staža doktora medicine, o čemu je HZZO već izvijestio javnost, kaže se u priopćenju.

Stažiranje doktora medicine određeno je kao prioritet jer je riječ o deficitarnoj struci nužnoj za funkcioniranje zdravstvene zaštite u Republici Hrvatskoj, a slijedi raspisivanje natječaja za financiranje pripravničkog staža i za ostale deficitarne zdravstvene struke. Sljedeći natječaj za financiranje pripravničkog staža zdravstvenih djelatnika planiran je za rujan.

Financiranje pripravničkog staža medicinskih struka jedan je od najvažnijih projekata HZZO-a usmjerenih prema boljoj kvaliteti i dostupnosti zdravstvenih usluga osiguranicima, navodi se u priopćenju HZZO-a u povodu, kako se navodi, mnogih upita građana o natječaju za financiranje pripravničkog staža.

HINA

Naslovnica Hrvatska