StoryEditorOCM
HrvatskaPROSLAVE SE IZ KUĆA PREMJESTILE U RESTORANE

Za pričest i krizmu gozba kao na piru; Svećenici upozoravaju: To nije kršćanski

Piše PSD.
27. travnja 2012. - 23:09
Svečani obiteljski ručkovi u prigodama primanja svetih sakramenata krštenja, pričesti ili krizme, unatoč krizi i sve većem padu standarda, ne gube na važnosti, skupoći i rastrošnosti, pa je većina razdraganih roditelja ovih mjeseci spremna te fešte pretvoriti u pravi mali pir za koji izdvajaju od 5000 do čak 15.000 kuna.

Ovisno o broju uzvanika te obilnosti i raznolikosti jelovnika i pića koji su posluženi u restoranima, najjeftiniji ručkovi s pet sljedova plaćaju se oko 150 kuna po osobi bez pića, dok oni skuplji, u koje je uključeno i piće i imaju i po šest-sedam sljedova, dosežu cijenu od 250 kuna po osobi. Riječ je, kažu nam ugostitelji, gotovo isključivo o mesnim jelovnicima, dok rijetki riblji praktički nemaju limita u cijeni.

− Ovo doba godine, u kojima se...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 23:12