Novosti Hrvatska

MILANOVIĆ ODABRAO HAJDAŠA DONČIĆA

Ministar Komadina podnio ostavku na dužnost: Liječnici su mi to preporučili!

MILANOVIĆ ODABRAO HAJDAŠA DONČIĆA
Zlatko Komadina podnio je ostavku na dužnost ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, a tu je odluku donio na preporuku liječnika zbog narušenog zdravstvenog stanja i o tome izvijestio hrvatskog premijera Zorana Milanovića, priopćeno je danas iz Vlade.

U pismu premijeru ministar Komadina je, među ostalim, napisao: “Usprkos mojoj želji da kao član Vlade pridonesem reformama koje su pred njom, posebno u sektoru prometa i infrastrukture, nažalost zdravstvena situacija mi to ne omogućava.

Odluka je bila teška, ali preporuke liječnika jednostavno više ne mogu ignorirati.”

Do izbora novog ministra, ministarstvo će voditi zamjenik Zdenko Antešić, stoji u priopćenju Vlade.

MIlanović: Naslijedit će ga Hajdaš Dončić

Premijer Zoran Milanović danas je u 13.30 sati održao konferenciju za novinare povodom ostavke ministra Komadine.
Milanović je okupljenim novinarima izjavio da ga je ministar Komadina jučer obavijestio o podnošenju ostavke. Kao razlog ostavke, premijer je potvrdio da se radi o narušenom zdravstvenom stanju ministra Komadine.

Milanović je potvrdio da će do prve sjednice Sabora ministarstvo voditi zamjenik Zdenko Antešić, a da će za ministarsko mjesto predložiti zagorskog župana Sinišu Hajdaša Dončića.

Na novinarsko pitanje zbog čega je upravo Komadinu izabrao za ministra, Milanović je rekao da su razlog bili njegovo iskustvo i kompetencija, te je naglasio da između njih nikada nije bilo nesuglasica.
- Jedini razlog ostavke ministra Komadine je zdravlje. Niti Žuta Lokva, niti išta drugo - poručio je Milanović.

Kosor: Ostavka Komadine očekivana

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor u današnjoj je izjavi za novinare rekla kako je ostavka ministra pomorstva Zlatka Komadine bila očekivana te da to pokazuje velike pukotine i tektonske poremećaje u Vladi jer prvi ministar odlazi nakon sto dana njezina mandata.

"Ostavka ministra Komadine jasno pokazuje napetosti u SDP-u ususret stranačkim izborima to je bilo nešto za očekivati" rekla je Kosor novinarima nakon sjednice predsjedništva stranke. Podsjetila je da je zbog Komadine mijenjan zakon protiv kojeg je izričito bio HDZ jer se, kako je rekla time urušavao cijeli sustav izbora za lokalnu upravu i samoupravu.

Kosor smatra da ministar Komadina nije imao uvjeta za rad, suradnici su mu bili nametani, a i one koje je sam mogao izabrati (Vladimir Ferdelji) smijenjeni su protiv njegove volje. "To je činjenica uz jedno cinično soory premijera Zorana Milanovića. Vjerojatno će to i danas izgovoriti", rekla je Kosor.

H

Naslovnica Hrvatska