Novosti Hrvatska

Jarnjak i Šeks na rubu fizičkog obračuna, situaciju smirivao Šuker

Unatoč tome što se većina članova Predsjedništva HDZ-a svojski trudila da od novinara sakrije incident koji se dogodio na sjednici vodstva u srijedu, u javnost je procurila informacija kako je u Središnjici HDZ-a došlo do žestoke svađe dvojice HDZ-ovih patrijarha Ivana Jarnjaka i Vladimira Šeksa.

Dok se razgovaralo o podjelama fotelja u Saboru koje HDZ-u pripadaju u oporbenoj kvoti dvojica veterana su se glasno porječkala, a navodno je toliko zakuhalo između njih dvojice da je zamalo došlo i do fizičkog obračuna. Situaciju je smirivao Ivan Šuker.

Upravo taj dan, kad se svađa dogodila, Ivan Jarnjak je u tjedniku „Globus“ javno kazao kako nema šanse da u HDZ-u prođe Šeksov model unutarstranačkih izbora bez protukandidata sadašnjoj predsjednici, a to isto popodne Jadranka Kosor je prvi put javno potvrdila kako se i ona zalaže da na unutarstranačkim izborima bude više kandidata za sve funkcije.

Kako prepričavaju naši izvori, Šeks je Jarnjaku na sjednici Predsjedništva spočitnuo da pazi što radi jer bi se uskoro mogla dići optužnica protiv njega. Naime, upravo se potpis tadašnjeg glavnog tajnika Jarnjaka nalazi na stranačkom dokumentu HDZ-a u kojem piše: “11. veljače 2008. Predsjedništvo HDZ-a jednoglasno donosi odluku o kupnji blindiranog vozila BMW”.

Dokument, koji imaju i Državna revizija i DORH bio je u suprotnosti s tvrdnjama hadazeovaca kako ništa nisu znali o kupnji BMW-a za Ivu Sanadera 2008., a Jarnjak je kasnije objasnio kako ta odluka nije ni bila na Predsjedništvu stranke nego da je on naknadno, na sugestiju Državnog ureda za reviziju, izradio.

- Izvukao si se iz postupka s Fimi medijom, ali vidjet ćemo što će biti s nabavkom BMW-a i hoćeš li tu proći bez optužnice - rekao je prema našim izvorima Šeks Jarnjaku na što je ovaj doslovno pobjesnio i skočio sa stolice.

Šeksove 'prognoze' nitko ne smatra bezazlenim pogotovo kad se zna da se dan ranije u Saboru pojavio i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, koji je pred novinarima naglo 'nestao' na drugom katu saborske zgrade baš gdje se nalazi ured Vladimira Šeksa.

Ivan Jarnjak u petak nije htio ni riječi reći o ovom incidentu.

- Šeks opako manipulira, ali svi se boje istraga oko crnih fondova i nitko s njim ne želi ulaziti u konfrontaciju, pa sutra zaglaviti u zatvoru. Ne čudi me zato što ovoj svađi nitko od kolega neće javno reći ni riječ - tumači naš izvor iz HDZ-a.

Zanimljivo je kako su još donedavno Jarnjak i Šeks bili vrlo kompaktna osovina u suradnji dok su zajedno javno prozivali Luku Bebića.

a. belak krile
arhiv cropix

Naslovnica Hrvatska