Novosti Hrvatska

Nevenka Bečić: Radit ću što Željko kaže

RUKOVAO SE S DUJOM Kerum prozvao don Ivana: Otkud tebi pare za plakate?

Nevenka Bečić: Radit ću što Željko kaže

Najzanimljivije stvari na danaašnjom predstavljanju izbornog programa HDZ-a, održanom u splitskom hotelu Radisson pred nekoliko desetaka građana, dogodile su se na početku i na kraju skupa.

Na početku su se, naime, predsjednik gradskog HDZ-a Dujomir Marasović i novopečeni HDZ-ov koalicijski partner Željko Kerum rukovali kao da sve do jučer jedan drugoga nisu javno „častili“ izrazima „kreten“ i „bolesnik“, dok se na kraju skupa Kerum obrušio na don Ivana Grubišića, nazvavši ga posprdno „popom“ i zapitavši se otkud tom njegovom protukandidatu novci za jumbo-plakate, neizravno ga time prozvavši za financijske malverzacije.

Ta situacija, u kojoj koalicijski partner stranke koju policija isljeđuje zbog kriminala proziva za kriminal svećenika iza kojeg u njegovih 75 godina nema ama baš nijedne afere – što se za Keruma nikako ne može reći – bila je toliko tragikomična da su prisutni novinari s mukom suzdržavali smijeh, te je bacila u zapećak sve ono ono što su dotad o izbornom programu HDZ-a govorili glavni tajnik stranke Branko Bačić, umirovljeni general Damir Krstičević i rečeni Marasović.

I dok je tajnik Bačić u ime HDZ-a biračima obećao ravnomjerni razvoj cijele Hrvatske, zaštitu svih slojeva stanovništa od krize i nastavak započetih reformi, poručivši kako će HDZ do kraja 2013. prepoloviti deficit državnog proračuna, umirovljeni general Krstičević govorio je kako će se HDZ zalagati za pravednu i socijalno odgovornu Hrvatsku, istaknuvši kako će njegova stranka osigurati rodiljne naknade u visini plaće za prvih šest mjeseci, te zadržati izvođenje vjeronauka u školama.

Poručivši kako će HDZ na izborima sigurno pobijediti protiv „koalicije mržnje“, Marasović je potom zborio o svijetloj budućnosti splitskog i dalmatinskog zdravstva pod HDZ-om, dok je posljednji govornik Željko Kerum najavio čak 19 koalicijskih mandata u IX. i X. izbornoj jedinici, izvukavši pritom iz rukava vjerojatno najjači predizborni adut ove koalicije:

- Neka nam Bog pomogne – izjavio je splitski gradonačelnik.

Govoreći o rezultatima istraživanja javnog mnijenja koje daju veliku prednost Kukuriku koaliciji, splitski gradonačelnik Željko Kerum objasnio je prisutnima da te ankete „ništa ne valjaju“, jer da anketari iz tih agencija ne dopuštaju građanima da se slobodno izjasne za koga će glasati, već im „naređuju da kažu ono što se tim agencijama sviđa“. Prisutni su na to reagirali – pljeskom.

damir pilić
foto joško šupić / cropix

‘Radit ću što Željko kaže’

U HGS-u zrače optimizmom. Nakon potpisane koalicije s HDZ-om, predsjednica Gradskog vijeća Splita Nevenka Bečić vjeruje da će stranka kojoj je na čelu njezin brat Željko Kerum ostvariti izvrstan rezultat u 9. i 10. izbornoj jedinici.

− Imat ćemo sigurno tri zastupnika u Saboru! Željko Kerum je na drugom, a Petroslav Sapunar na sedmom mjestu u 10., a ja također na sedmom mjestu u 9. izbornoj jedinici. Dakle, sigurno prolazimo! − optimistična je Bečić, koja je na naše pitanje razmišlja li o tome da se, bude li u prilici s kolegama iz HGS-a krojiti vlast, angažira i kao ministrica u Vladi, odgovorila:

− O tomu za sada ne razmišljam, ali kako bude htio Željko Kerum, tako ću ja i uraditi!

Pitali smo predsjednicu Gradskog vijeća Splita bi li pristala predsjedati Saborom i primijeniti iskustva koja je stekla u radu na lokalnoj razini.

− Hvala na pitanju, zašto ne? − jasna je bila Bečić.

s. ljubičić

 

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 36FirstPrevious[1]2345678910Last