Novosti Hrvatska

GENERAL ĆE SE OBRATITi TISUĆAMA BRANITELJA NA TRGU U NIZOZEMSKOJ 24. RUJNA

BOJ ZA ISTINU Marko Lukić: Haag sudi Hrvatskoj, a ne našim generalima

GENERAL ĆE SE OBRATITi TISUĆAMA BRANITELJA NA TRGU U NIZOZEMSKOJ 24. RUJNA

Ni jednim postupkom ne želimo otežati poziciju Gotovine i Markača na sudu, ali trebamo im poručiti da nipošto nisu sami. To se odnosi i na druge naše suborce u Haagu

Marko Lukić: Idemo u Haag dati podršku ljudima koji nose
križ za Hrvatsku
Velikim prosvjedom u Haagu želimo generalima Gotovini i Markaču jasno reći da nisu sami, da im dajemo podršku i poticaj da izdrže. No bit će i drugih poruka, posebno institucijama vlasti u Hrvatskoj, da se ne smiju igrati tuđim sudbinama.

Presudilo se hrvatskoj državi, a ne Markaču i Gotovini. Obrana od strane institucija, osobito Državnog odvjetništva RH, mora biti jača, a ne da se dozvoljava mešetarima da nasjedaju na laži Save Štrpca – kazao je umirovljeni general Marko Lukić, dopredsjednik hrvatske braniteljske udruge “Zavjet” i jedan od govornika koji će se obratiti tisućama prosvjednika na skupu u Haagu 24. rujna.

Prosvjed na lokaciji Malieveld u Haagu organizira Hrvatski svjetski kongres, koji preko svojih predstavnika u brojnim zemljama okuplja sudionike skupa i organizira njihov dolazak u Haag, a u Hrvatskoj je koordinator upravo Udruga “Zavjet”.

– Od strane organizatora, Hrvatskog svjetskog kongresa, pozvan sam da se obratim sudionicima toga velikog skupa u Haagu. Držim da je Udruga “Zavjet” prepoznata kao ozbiljna i kvalitetna, jer mi ustrajavamo u tome da ne bude režimska, nego da smo braniteljima na koristi. Osobno ću govoriti o ovoj novoj sramoti međunarodne zajednice.

Prva je bila 1990., kada je dopustila zločine, a sada im treba poručiti da ovakvim presudama ne poštuju našu pobjedu u krvavom obrambenom ratu – kazao je Lukić, 100-postotni ratni vojni invalid, prvi zapovjednik Antiterorističke jedinice “Lučko” i Specijalnih postrojba MUP-a.
NOV111205GOTOVINA21
– Izvorno, iz srca idemo dati podršku ljudima koji nose križ za hrvatsku žrtvu. Ante Gotovina i Mladen Markač nisu osuđeni kao Gotovina i Markač, nego kao generali hrvatske vojske i policije. Na početku agresije na Hrvatsku imali su hrabrosti i odlučnosti da povedu ljude u obrambeni rat, i da nije bilo njih, bili bismo dotučeni – rekao je general Lukić, istaknuvši da će poseban dio njegova obraćanja prosvjednicima biti upućen dijaspori.

– Kada “skupimo glave”, stvari će biti drukčije. Mi ni jednim postupkom ne želimo otežati poziciju Gotovine i Markača na sudu, ali trebamo im poručiti da nipošto nisu sami. To se odnosi i na druge naše suborce u Haagu, na šestoricu Hrvata iz BiH koji čekaju presudu...

lada kalmeta

‘Rat nam je nametnut’

I prije izricanja presude Gotovini i Markaču, general Marko Lukić je u Zadru u veljači ove godine upozoravao da su hrvatske institucije “dotaknule granicu braniteljske izdržljivosti, od propusta u slučaju Purda do ukupne strategije koju imaju u očuvanju digniteta Domovinskog rata”.

- No bit ćemo zajedno, kao što smo bili i 1990. godine. Opet nam je nametnut rat, ovaj put perfidan, s namjerom da se obezvrijede sve vrijednosti na kojima je hrvatska država nastala. Ova zemlja nikome od nas nije darovana, ona je izborena, četiri gardijske brigade mladih ljudi je za nju izginulo, jedna brigada je počinila suicid nakon rata...

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 4FirstPrevious[1]234Last