Novosti Hrvatska

Popijač u splitskom škveru: Vlada će učiniti sve

Sastanak ministra gospodarstva Đure Popijača sa članovima Uprave Brodosplita i predstavnicima škverskih sindikata dobrano se odužio, toliko da su se predstavnici medija obradovali kako ćemo posve sigurno čuti nešto novo. No, ničeg novog nije bilo.

- Ovo je bio sasvim uobičajen, radni sastanak, kakve redovito održavamo, kako bi međusobna komunikacija ostala na visini, kako bi bili informirani o svemu, što se događa, kakvo je stanje u Brodosplitu, što je sve do sada napravljeno i koji su nam idući koraci, nabrajao je ministar razloge svojeg, jasno je bilo svima - predizbornog posjeta škveru.

Ponovio je i kako su pregovori oko ulaska u Europsku uniju bili - dobitkom za sve, jer su hrvatska brodogradilišta redom dobila pozitivnu ocjenu za program restrukturiranja. No, nešto konkretno oko cijelog postupka privatizacije nismo dobili,

- Vlada će se potruditi odraditi sve što brodogradilištima bude trebalo, sve što zatraže, bio je ministar široke ruke.

Na radnom su se sastanku spominjali i neki pregovori, no imena su ostala nepoznata.

- Detalje ćete dobiti kada pregovori budu pri kraju, kazao nam je Srđan Kovač, predsjednik Uprave Bodosplita, dodajući kako je ovo jako teško razdoblje za brodogradnju, ali da se - bore.

Sindikalist Zvonko Šegvić je bio sretan što se uprava uspjela izboriti za dva broda, već u škveru nazvane "nizozemcima", jer im je to, kako kaže - vratilo samopouzdanje,

- Oni koji grade brodove i dalje vjeruju u nas, kazao je.

M. Budimir
Snimio: N. Vilić/Cropix

Naslovnica Hrvatska