Novosti Hrvatska

 43-godišnji Rade Živanović, koji je precizno najavio više dogAđaja, svojE najnovije vizije podijelio JE s čitateljima ‘Slobodne’

VIDOVNJAK IZ SRBIJE 'Hrvatsku čekaju gospodarski problemi i nemiri, a vidim i dva mafijaška ubojstva'

 43-godišnji Rade Živanović, koji je precizno najavio više dogAđaja, svojE najnovije vizije podijelio JE s čitateljima ‘Slobodne’
Gorana Hadžića čeka navlas ista sudbina kao Mladića i
Karadžića, tvrdi vidovnjak Rade /Cropix
Goran Hadžić je pod kontrolom ruskih obavještajaca koji ga i čuvaju, ali će i on, kao što se dogodilo s Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem, biti uhapšen i isporučen Haaškom tribunalu – kaže Rade Živanović, 43-godišnji vidovnjak iz Mladenovca, koji je svoju viziju podijelio s čitateljima “Slobodne Dalmacije”.

Ovaj vidovnjak prognozirao je dolazak Miloševića na vlast, ubojstva Zorana Đinđića i Arkana, uhićenje Radovana Karadžića, kao i Ratka Mladića, i to samo pet dana prije generalova hapšenja u Lazarevu, i mnoge druge događaje.

– Odnosi Hrvatske i Srbije krenut će uzlaznom linijom poslije sljedećih izbora u Srbiji. Inače, Hrvatsku čekaju gospodarski problemi i socijalni nemiri, a vidim i dva ubojstva na mafijaški način, koja će se dogoditi izvan mafijaških krugova u Hrvatskoj – kaže naš sugovornik. Ovaj vidovnjak kaže kako “jednostavno nešto vidi jasno kao dan i kad netko drugi to i ne primjećuje”. I dodaje da jedino žali što neke kojima prijeti zlo ne stigne o tome obavijestiti.

Tako, kaže, dok je cijela Srbija slavila Miloševića, obožavala ga i pjevala mu pjesme, njemu su stalno pred očima bile slike gladi, neimaštine, mržnje, ratova, srušenih kuća, raskomadanih tijela, rijeke izbjeglica...

‘Veliki kaos u Beogradu’

Kaže, bio je mlad, pa je čak mislio i da s njim nešto nije u redu kad se i on ne oduševljava Miloševićem. Neki oko njega predlagali su mu da ljudima u Srbiji prognozira sretnije dane, a kad to nije učinio, bilo mu je zabranjeno pojavljivanje u medijima. U vrijeme zabrane pojavljivanja u medijima, jedino je objavljeno njegovo “viđenje” kako će Crvena zvezda postati prvak Europe, poslije i svijeta, jer nije zadiralo u politiku.

Prije 9. ožujka 1991. godine (dan kada je oporba otpočela svoje prosvjede protiv Miloševića i kada je Borisav Jović, Miloševićev podanik, naredio izlazak tenkova na beogradske ulice op.p.) najavio je “veliki kaos u Beogradu i tenkove na ulicama”. Ljudi su mu govorili da ne vidi dobro, da se to može očekivati u Hrvatskoj i Zagrebu, a ne u Beogradu, a on im je odgovarao kako se “ne razumije u politiku” te da govori “šta vidi”. Nakon tih nemira u Beogradu, ugušenih tenkovima, ubrzo se “zapalila” cijela bivša Jugoslavija.

Usplahireno je 3. svibnja 1991. godine zvao prijatelja i rekao mu neka zapamti da će za tri dana, tri sata i tri minute biti ubijen prvi vojnik JNA. “Dnevnik” RTS-a to je i javio kako je Rade prognozirao. Još zanimljivije je “viđenje” koje je objavljeno u novinama prije događaja. “Ekspres politika” je objavila viziju Rade Živanovića da u Hrvatsku neće stići pomoć u oružju. Poslije nekoliko dana na zagrebačkom aerodromu Pleso prizemljen je avion pun oružja koje je kupio hrvatski emigrant Ante Kikaš.

U listopadu prošle godine, uoči dolaska haaškog tužitelja Bramertza u Srbiju, Rade Živanović je izjavio kako će Mladić biti uhićen, ali nije mogao precizirati datum. No, rekao je kako ga vidi u Rusiji, gdje s Rusima pije kavu. Dva mjeseca prije Mladićeva uhićenja u Lazarevu, “vidio” je Mladića u “nekoj zgradi u Beogradu” dodavši kako je moguće da je to zgrada Instituta sigurnosti.

Ta dva “viđenja” poklopila su se s kasnijim teorijama o Mladićevoj zaštiti koju je imao od Rusa, s kojima je i njegova obitelj održavala vezu preko jednog visokog dužnosnika u ruskom veleposlanstvu u Beogradu, što je bilo potvrđeno i u jednoj depeši emitiranoj preko WikiLeaksa.

Ovo drugo viđenje Mladića u Beogradu poklapa se s drugom teorijom, koje su se pojavljivale jer ni do danas nije ispunjeno Tadićevo obećanje da će tajna policija izići sa svim detaljima generalova skrivanja, da je dopremljen iz Rusije, bio čuvan u Beogradu i samo doveden u Lazarevo da ga se uhapsi i “napravi predstava”.

U vrijeme raspada Jugoslavije, Rade Živanović je 1992. godine rekao kako “Jugoslaviju neće obnoviti nikakva politika, već naftovodi i plinovodi”, te da će tek “nakon 27 godina svi ponovo težiti da se ujedine sa Srbijom”, pa će ona “ponovo izaći na more”. Kad se zbroji 1992. s 27, dobije se broj 2019. pa mnogi ovo “viđenje” iščitavaju kao datum ulaska Srbije u EU.

piše Jovo Paripović

Treći svjetski rat neizbježan

Treći svjetski rat je, po “viđenju” Rade Živanovića, “neizbježan”. Ali, on se neće voditi oružjem, nego biološkim sredstvima, jer “dvojica Amerikanaca koji se igraju Boga bit će prijetnja svijetu”. Navodno se njihovi eksperimenti čuvaju kao najstroža tajna. Biološki rat će najviše štete donijeti SAD-u, Njemačkoj, Holandiji i Italiji. Zemlje Balkana neće toliko zahvatiti jer će one “biti po strani”.

Na VMA mu izmjerili IQ 172

Rade Živanović rođen je 5. veljače 1968. godine u selu Rogaca, podno Kosmaja. Kao devetogodišnji dječak pao je s visine od oko 30 metara i samo čudom ostao živ. Bio je klinički mrtav, proveo je godine u bolnicama, paraplegičar je, gotovo se i ne kreće i teško komunicira, a s 13 godina počele su mu se javljati vizije.

Počeo ih je prvo dijeliti s roditeljima, pa s prijateljima, a onda i s javnošću preko medija. Kad je jednom susjedu nestala kćerka, utješio ga je rekavši kako “vidi” da će mu se uskoro javiti “preko zelenog telefona”. Tako se i dogodilo. Iako nije pohađao školu, njegov kvocijent inteligencije izmjeren na VMA u Beogradu iznosi 172. Posjećuju ga mnogi ljudi, raznih slojeva i zanimanja, i od njega traže pomoć. Jedino kaže da ne može liječiti ljude. Komunicira preko društvenih mreža i Skypea.

Srbija će biti monarhija

Za Srbiju prognozira da će Tadić svoju vlast zadržati dulje vrijeme. Prognozirao mu je uspješnu karijeru još kad je “vidio” da će se “neko zlo” dogoditi premijeru Đinđiću. Do Tadićeva dolaska na vlast “Srbija je lutala ko muha bez glave” pod vodstvom Koštunice.

Predviđa da će nestati Republika Srbija i da će Srbija biti monarhija. Na prijestolje, kaže, neće doći prijestolonasljednik Aleksandar, nego jedan od njegovih sinova, Petar, kojega podržava Zapad, posebno Velika Britanija. Kaže da je za Srbiju “sreća što više nije interesantna Americi pa SAD više ni ne želi katastrofu Srbije”.

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 4FirstPrevious[1]234Last