Novosti Hrvatska

Sindikat napada: Niste mogli odabrati neki gay friendly grad?

Nasilje nad sudionicima splitskog Gay Pridea izazvalo je lavinu optužbi na račun policije i njenog navodno nedovoljno dobrog organiziranja zaštite Pridea, zbog čega je u obranu policajaca stao Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH.

Oni se pitaju zašto je parada organizirana baš u onim gradovima u kojima se može očekivati "nevesela" reakcija.

- Kada su nedavno profesionalni vatrogasci organizirali prosvjednu povorku mediji su se zapitali tko će sve to platiti, misleći pri tome na trošak goriva za 50-tak vatrogasnih vozila. Međutim, kad je Gay Pride po srijedi nitko se nije zapitao tko će platiti trošak osiguranja za više stotina policajaca, koji su se na kraju pokazali brojem nedovoljni za osiguranje splitske povorke ponosa - priopćili su iz sindikata.

Pitaju je li se povorka mogla održati u nekom više "gay friendly" gradu, a da se u Splitu organizira tek nakon što se udomaći i postane hrvatska demokratska stečevina.

- Ide li svaka razbijena glava u Splitu baš samo na račun policije ili odgovornost za to snose i organizatori pridea svojim odabirom mjesta njegova održavanja? Zašto se novac za osiguranje ponosnih povorki ne bi upotrijebio za medijsku kampanju o pravu svakoga na vlastito poimanje svoje seksualnosti i identiteta? - sve su to pitanja koja sindikat postavlja organizatorima Pridea.

Naposljetku predlažu da se policija bori protiv korupcije i kriminala, a građane pozivaju da svoj ponos pokazuju "s više takta i razbora, uz manji trošak i pametnije utrošena sredstva poreznih obveznika".

(jl)

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last