Novosti Hrvatska

TEOLOG O GAY PRIDEU Dr. Adalbert Rebić: Žao mi je stradalih, ali dobili su što su tražili

Žao mi je  stradalih, ali dobili su ono što su tražili


- Protiv svakog sam nasilja, ali sam i protiv gay parada. Poštujem tuđe mišljenje, ali neka homoseksualci i lezbijke ostanu to unutar svoje privatnosti. Nije nam potreban još i homoseksualizam javnosti − poručio je Adalbert Rebić, katolički teolog u mirovini.

Iako smatra da su građani krajnje nedolično reagirali, za krvavi epilog parade odgovornima smatra i organizatore gay parade, ali i one koji su je dopustili.

− Ta je parada proglašena skupom visokog rizika i unaprijed se moglo znati što će se dogoditi. Split je sredina duboko ukorijenjena u tradicionalnoj kršćanskoj kulturi, za koju se znalo da će reagirati na ovakve nedolične parade, suprotne kršćanskom nauku, i da ih ovakvo ponašanje vrijeđa − rekao je Rebić.

Smatra da su Splićani ipak mogli drukčije reagirati i svoje nezadovoljstvo iskazati glasnim negodovanjem i protestiranjem, a ne kamenjem. Žao mu je ljudi koji su stradali, ali dodaje da mu je “žao i onih koji su kamen bacili”, te zaključuje da su sudionici gay parade “dobili što su tražili”.

− Bacanje kamenja izraz je nekulture, ali izraz nekulture je i homoseksualizam − dodao je na kraju.

S. DUKIĆNaslovnica Hrvatska
Page 1 of 24FirstPrevious[1]2345678910Last