Novosti Hrvatska

Jadranka Kosor: Ne bojim se izbora, ali ih neću raspisati prije kraja pregovora s EU!

Datum parlamentarnih izbora biti će određen nakon zaključenja pretpristupnih pregovora sa Europskom unijom, poručila je premijerka Jadranka Kosor. Istupivši u prostorijama Hrvatske demokratske zajednice u ulozi predsjednice stranke, Kosor je pozvala parlamentarne stranke na dogovor oko svih bitnih pitanja u državi, ostavivši otvorenom mogućnost da se sa oporbom dogovori i datum izbora.

Ići će, kako je najavila, i na razgovore u Ured predsjednika Republike o političkoj situaciji u zemlji i zatražiti, kaže, potporu predsjednika Josipovića za završetak pregovora sa EU. Upitana da li pri određivanju tajminga za predstojeće izbore uzima u obzir i svakodnevne prosvjede u zemlji na kojima se traže izvanredni izbori, predsjednica HDZ-a je odgovorila kako svatko ima pravo na prosvjede i zahtjeve no, dodala je, Ustav jasno kaže tko odlučuje o održavanju izbora. 

- Mi se ne bojimo parlamentarnih izbora – dodala je. Kad su u pitanju unutarstranački izbori u HDZ-u, Kosor je otkrila da se u stranci svakodnevno razgovara o svemu pa tako i o tome.

Polemizirajući sa zahtjevima da Vlada odstupi, premijerka je izrazila uvjerenje kako su za njezina mandata načinjeni krupni pomaci u mnogim segmentima, od borbe protiv korupcije, rekla je, do dovođenje pretpristupnih pregovora sa EU u završnu fazu.

- Ja sam kao predsjednica stranke i Vlade odradila mnogo teškog posla kojeg se mnogi drugi nisu usudili dotaknuti, a neke poslove možda i nisu znali - ustvrdila je Kosor, čiji je nastup najavljen kao izvanredna konferencija za novinare pa su se političkim i medijskim prostorom raspredale razne priče što premijerka tako naglo kani objaviti ili najaviti.

No, sve dvojbe o naravi presice premijerka je presjekla na početku, pojasnivši kako želi govoriti o tome što je njezina Vlada napravila u posljednjih godinu i pol dana.


V.M.
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 5FirstPrevious[1]2345Last