Novosti Hrvatska

Hebrang: Huligani pričaju da im je oporba navodno dala 250 kuna da izađu na Markov trg

Gostujući jutros na Hrvatskom radiju, potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang neizravno je ponovio tvrdnju glasnogovornika Vlade Mladena Pavića da je oporba financirala protuvladine prosvjednike.

'Postoji priča od huligana iz pritvora da im je jedna oporbena stranka navodno dala 250 kuna da izađu na Markov trg. To su priče koje se uvijek vuku poslije ovakvih događaja', kazao je Hebrang i pozvao institucije da slučaj istraže, opovrgnu ili potvrde, ptrenosi Jutarnji list.

Hebrang - čovjek koji je sam za sebe rekao da 'ne laže, nego samo ponekad govori neistinu' – glasinama potkrepljuje tvrdnje Vladinog glasnogovornika, a za portal Index je rekao da je na 'pitanje radijskog voditelja rekao sve što o tome zna'.

'Zar sam trebao lagati i reći da nisam čuo za priču o 250 kuna za prosvjednike? Nisam sklon laganju, uvijek odgovaram istinom', priča danas potpredsjednik HDZ-a.

Kosor se ogradila od glasnogovornika Vlade: Pitajte Pavića da objasni svoje izjave

Za današnjeg posjeta Ministarstvu obrane premijerka Jadranka Kosor ipak je prokomentirala izjavu svog glasnogovornika Mladena Pavića da ima informacija da je oporba financirala nasilne demonstracije protiv Vlade.

- O tome pitajte glasnogovornika Mladena Pavića. Nije prostor Ministarstva obrane mjesto da odgovaram na takvo pitanje”, odgovorila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas na novinarsko traženje da komentira izjavu svog glasnogovornika.

Kosor se time zapravo ogradila od svog glasnogovornika. On te njene riječi nije čuo jer nije bio u premijerkinoj pratnji prilikom njezina posjeta MORH-u.

Policija je nakon Pavićeve izjave poručila kako tijekom obrade nije ustanovila da je neka od oporbenih stranaka financirala prosvjednike koji su izazivali nerede.

(jl)
arhiv cropix

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last