Novosti Hrvatska

ROŠADA NA HTV-u

Sljedeći ponedjeljak dokumentarac o Vukovaru umjesto ‘Latinice’

ROŠADA NA HTV-u

Umjesto “Latinice”, sljedećeg ponedjeljka na programu HTV-a bit će prikazana repriza dokumentarca o Vukovaru zbog iznimnog zanimanja gledatelja, posebice branitelja i njihovih udruga. A u ponedjeljak nakon toga emisija Denisa Latina ide po svojem uobičajenom rasporedu − poručila nam je u srijedu Hloverka Novak-Srzić, vršiteljica dužnosti direktora programa HTV-a. Izostavila nam je samo informaciju koja će točno epizoda “Latinice” biti prikazana jer se u javnosti spekuliralo da je zapravo riječ o cenzuri “Latinice” s temom “Zločin u privatizaciji nikad ne zastarijeva!”.

Kako, pak, prenose portali, novinarka ”Latinice” Ana Jelinić na svojem je Facebook profilu otkrila da je prilog o privatizaciji Name, o sumnjivim i kriminalnim poslovima dviju banaka, Privredne i Zagrebačke, izbačen iz “Latinice”. − Bankarska mafija mirno spava, HRT mirno tone, HND mirno gleda, svi su O.K., svi su super − komentirala je Jelinić.

Do Latina, autora emisije, nismo uspjeli doći, no, kako je naveo SeeBiz, nisu mu rekli što je sporno. Tek da je to programska odluka, komentirao je Latin.

Nagađanja o cenzuri izazvala su brojne komentare na portalima, a većina je uvjerena da je u pitanju stara netrpeljivost između Hloverke i Latina. Nije prvi put da se neka epizoda “Latinice” ukida. Prošle godine Novak-Srzić opravdala je ukidanje Latinovom predsjedničkom kandidaturom.

Treba spomenuti i da je nedavno Etičko povjerenstvo HRT-a odbacilo prijavu v.d. glavnog urednika Kunića protiv autora “Latinice” i novinarke Ane Jelinić zbog toga što se u jednom od priloga govorilo o ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku a da se nije “pokrila” druga strana. Etičko povjerenstvo odbacilo je prijavu jer nije bilo dovoljno elemenata za kaznu.

Na ove informacije nije bilo komentara na HTV-u, koji trenutno funkcionira bez službenoga glasnogovornika, pa im je lakše “izvući se” bez priopćenja.

M. ILIĆ

Naslovnica Hrvatska